Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Klimmen en klauteren nieuwe speeltuin P.A. Genestetlaan

Actueel 285 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op de tokkelbaan, springen, klimmen en klauteren, schommelen of gewoon lekker een potje voetballen... wat is er nu leuker voor een kind dan lekker buitenspelen? Afgelopen woensdag opende wethouder Peter Schop de speeltuin aan de P.A. Genestetlaan. Er wordt al een paar maanden, sinds de oplevering in mei, volop gespeeld door de kinderen uit de Schrijversbuurt.

Het college van B&W in Hellevoetsluis vindt spelen belangrijk voor alle kinderen in de gemeente, dat blijkt uit de woorden van de wethouder. "Kinderen die calorieën verbranden blijven op gewicht en slapen lekkerder. Daarnaast leer je veel van buiten spelen, je leert met elkaar omgaan.  We hopen dat steeds meer kinderen achter de Playstation vandaan komen en weer gewoon lekker buiten gaan spelen.

Aan de overkant van de straat wordt druk gebouwd aan een nieuwbouwproject daarom is gekozen op het grasveld tussen de Genestetlaan en het Bolwerk deze speeltuin te creëren.

Gekozen door jury én kinderen
Leerlingen van het Technasium van het Helinium zijn in opdracht van de gemeente aan de slag gegaan met dit project en hebben een aantal ontwerpen gemaakt. Uiteindelijk zijn daar twee ontwerpen van overgebleven waaruit de kinderen uit de Schrijversbuurt mochten kiezen. Jeroen, Isabelle, Evie en Rintsie en docent Jeroen van der Stijl docent zijn ontzettend trots dat hun ontwerp is gekozen door de jury (toentertijd nog met voormalig wethouder van Lith) en door de kinderen uit de buurt. 

Lekker vies worden
"In een speeltuin mag je vies worden. Je wilt niet weten hoe vaak ik zelf vroeger van mijn moeder straf kreeg omdat ik weer eens met een modderbroek, vol met gaten thuiskwam. En dat zal hier ook gebeuren, sorry moeders", geeft wethouder Schop aan. Door de komst van de speeltuin blijft de wijk levendig waardoor er meer sociale contacten ontstaan en mensen meer naar elkaar omkijken. "En dat is wat wij als gemeente graag zien. We laten niemand achter dat is een van de motto's van het college."

Potje voetbal met wethouder
Tijdens de opening werd een parcours uitgezet en een wedstrijdje gehouden. Een aantal fanatieke ouders, wethouder Schop en een paar kinderen voetbalden samen een potje. Na een sliding hield de wethouder het echter voor gezien en moest even uithijgen langs de lijn. Na de wedstrijd en het parcours werd natuurlijk weer koel water en gezond fruit door PLUS Trommel uitgedeeld aan de kinderen. Ook kregen alle kinderen na afloop een prijsje mee naar huis. 

Stichting Push, Dock en gemeente Hellevoetsluis hebben samen met leverancier Kompan deze speeltuin verwezenlijkt. 

Kijk voor meer lokaal nieuws uit Hellevoetsluis op http://www.groothellevoet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws