Roeland Meier zette zich ruim 30 jaar in voor 'Altijd Vrolijk Doorgaan'.
Roeland Meier zette zich ruim 30 jaar in voor 'Altijd Vrolijk Doorgaan'. Foto: Foto-OK.nl

Nissewaardpenning voor Roeland Meier

Actueel 118 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmorgen ontving de heer Roeland Meier uit handen van burgemeester Salet de Nissewaardpenning. Hij was sinds 1987 (ere)voorzitter van wandelsportvereniging 'Altijd Vrolijk Doorgaan' en in die hoedanigheid zeer betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse avond- en miniavondvierdaagse in Spijkenisse.

Zijn gezondheidsproblemen die hem al zo'n tien jaar parten spelen, weerhielden de inmiddels 63-jarige Meier niet om zich zoveel mogelijk in te zetten voor zijn club en de 2500 avondvierdaagse wandelaars en 2000 jonge deelnemers aan de miniavondvierdaagse die jaarlijks aan beide evenementen deelnemen.

Roeland Meijer was daarnaast ook nog enkele jaren wijkcoördinator in Vogelenzang en Schenkel. Hij hield het overzicht over de taken en coördineerde de contacten met onder andere politie, gemeente, verkeersregelaars en scholen. Ook was hij contactpersoon voor de regionale Wandelsportvereniging Zuid-Holland. Ieder jaar wordt in september al gestart met de organisatie van de vierdaagses die in mei en juni gelopen worden. Per seizoen stak Meier met zijn medebestuursleden wel zo'n 100 uur vrije tijd hierin. Tijdens het defilé voor het stadhuis op de laatste avond stond hij jaarlijks samen met de burgemeester handen te schudden en presentjes uit te delen aan de deelnemers die de wandeltocht hadden volbracht.

Maar na 30 jaar is het genoeg geweest en draagt de preses van AVD het stokje over. In aanwezigheid van zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen ontving Roeland Meijer ook nog de bij de penning behorende oorkonde. Zijn echtgenote Adri werd eveneens door de burgemeester bedankt en in de bloemetjes gezet.

De Nissewaardpenning wordt sinds eind 2016 uitgereikt aan personen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de medemens en daarmee de gemeenschapszin in de gemeente Nissewaard hebben bevorderd.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws