Olympia is na zege op Voltreffers bijna derdeklasser

Sport 452 keer gelezen

Spijkenisse- De korfbalformatie van Olympia heeft op De Brug een zwaar bevochten 17-14 (7-8) overwinning behaald tegen Voltreffers. De Spijkenissers hebben nog één overwinning nodig en dan is het kampioen in de vierde klasse G.

'Het was een moeilijke wedstrijd', doelde coach Peter Buitendijk op het vertragende spelletje waarmee Voltreffers het zijn team moeilijk maakte. 'Aanvallend zat er nauwelijks tempo in, liepen we in de eerste helft voornamelijk achter de feiten aan.' De Olympianen zagen de achterstand ook in de tweede helft oplopen van 10-12 naar 11-14. 'Het zag er lange tijd naar uit dat het mis zou lopen, maar echt slecht speelden we niet. Typerend voor het team is dat zij de rust bewaarde.' Hard werkend begon de machine een kwartier voor tijd te lopen. 'Het was uiteindelijk een super resultaat tegen een tegenstander, die het ons evenals in de heenwedstrijd (9-9, DR) bijzonder moeilijk heeft gemaakt.' Olympia kan op zaterdag 12 mei tegen Volharding/Emergo op De Brug kampioen worden.
Olympia: André van der Wacht (3 keer), Mitchell Bodde (2 keer), Nadine van der Steen (1 keer), Tanya van Buuren (1 keer); Nienke Kros (3 keer), Eline van der Wacht (2 keer), Jan Voogt (2 keer), Glenn Everwijn (3 keer, 60. Martijn van de Breevaart).