Afbeelding
Foto: privé

Waterpolosters De Kempvis kampioen

Sport 271 keer gelezen

Leiderdorp- De waterpolosters van De Kempvis zijn in De Does in Leiderdorp kampioen in de eerste klasse A geworden door het reeds gedegradeerde Aquadraat met 6-9 (1-2, 2-1, 2-3, 1-3) te kloppen. Daarmee hebben de vrouwen van Peter Verschoor met de promotie het verloren terrein de Bond tweede klasse herwonnen.

'De doelstelling vooraf aan het seizoen was zo hoog mogelijk te eindigen, zonder dat iemand het woord kampioenschap durfde uit te spreken', stelde de coach van De Kempvis. 'Maar na vijf ongeslagen wedstrijden zijn we toch maar eens rond de tafel gaan zitten en heb ik de meiden gevraagd wat zij dit seizoen voor ogen hadden. Alleen Annelot Klaassen gaf aan kampioen te willen worden, verder bleef iedereen oppervlakkig, vond het wel leuk zoals we draaiden, maar het moest ook leuk blijven. We zijn vervolgens wel als team naar elkaar toegegroeid, bleven ook als team gaan voor de overwinning, en belangrijk, de neuzen stonden allen dezelfde kant op. We hebben het kampioenschap in twee wedstrijden (d'Elft en ZVVS 2, DR) bijna uit handen gegeven, maar met de hulp van concurrent ZPB, dat ook verloor, hebben we geluk gehad. Het team is toe aan de tweede klasse Bond, zijn allen ouder geworden en ik denk ook dat zij in de tweede klasse kunnen doorpakken. De groep blijft bij elkaar, is meer een team geworden. Alleen Annelot Klaassen en Merel Corpeleijn gaan stage lopen. Nina Vermeer komt terug van ZPB.'

De Kempvis (vrouwen): Amanda Lubbe; Annelot Klaassen (2 keer), Yvette Kleinherenbrink (2 keer), Ilse Kuller (2 keer), Merel Corpeleijn (1 keer), Patricia van Nierop, Jessica van Heijningen, Femke de Haan (1 keer), Melissa Huurman (1 keer), Sophie Kleinherenbrink, Britt van IJperen.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws