Afbeelding

Spijkenisse afgetroefd door effectief ODIN ‘59

Sport 160 keer gelezen

Spijkenisse- Spijkenisse is door de 2-6 (2-3) nederlaag tegen het Heemskerkse ODIN '59 geen stap dichterbij de veilige tiende plaats gekomen. Met slechts vijf speelronden in het vooruitzicht zal het met de eerstkomende wedstrijden tegen de titelkandidaten Spakenburg en vervolgens Quick Boys met een gat van zes punten op ONS/Sneek nog een zware dobber worden om de promotie/degradatiewedstrijden, met als inzet een plaats in de derde divisie, te ontlopen.

De amusementswaarde tussen Spijkenisse en ODIN'59 was hoog op het sportpark Jaap Riedijk, want na een klein kwartier spelen wees het scorebord een tussenstand van 2-2 aan. Na de snelle openingstreffer van Dustin Mijnders (1-0) kopte Sander Baragan naast. De Heemskerkse gelijkmaker na vijf minuten spelen werd meteen beantwoord met een rake kopbal van Sander Baragan: 2-1. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten, want al na twaalf minuten spelen kwam de tegenstander alweer langszij: 2-2. Na de drinkpauze namen de bezoekers de leiding (2-3) en verzaakte Serginio van Axel Dongen pal voor rust met een gapend gat voor zich niet verder te komen dan de paal. De aanvaller liet ook vlak na theetijd een kans op de gelijkmaker onbenut. Nadat ODIN op 2-4 was gekomen, besloot trainer Peter Wubben verdediger Danny Groos en middenvelder Marco de Borst op te offeren voor de aanvallers Marvin van der Pluijm en El Fazazi. Het leverde niet het zo gewenste succes op, zeker toen aan de andere kant ODIN met de 2-5 en 2-6 aan alle onzekerheid een einde maakte. Spijkenisse wacht op 28 april in het vissersdorp de zware klus tegen koploper Spakenburg.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Danny Groos (55. Marvin van der Pluijm), Dustin Mijncders, Vincent Verbond, Etienne Mariana; Marco de Borst (55. Adam el Fazazi), Stefano Gonsalves, Sander Baragan; Sven Mijnals (67. Rephendry Amsterdam), Michael van Dommelen, Serginio van Axel Dongen.