Afbeelding

Nieuwe fusieschool Oostvoorne wordt Afvalvrije School

Actueel 258 keer gelezen

Oostvoorne - OBS De Bosrand, de nieuwe fusieschool in Oostvoorne, wordt een Afvalvrije School. Hierover hebben Onderwijsgroep PRIMOvpr en gemeente Westvoorne afspraken gemaakt. Gemeente Westvoorne zet zich in om afval meer gescheiden in te zamelen. Naast een nieuw afvalbeleid voor huishoudens in de gemeente heeft dit ook geleid tot gesprekken met -en initiatieven bij- organisaties en scholen. Zo is het idee voor een afvalvrije school in Oostvoorne ontstaan.

Een Afvalvrije School onderscheidt zich door duurzaamheid concreet en tastbaar te maken. De leerlingen van zo'n school worden zich bewust van het feit dat veel afval een waardevolle grondstof is. Afvalscheiding en -preventie krijgen structureel aandacht in het jaarlijkse lesprogramma. In en om het schoolgebouw aan de Mildenburglaan komen voorzieningen die er voor zorgen dat de afvalstoffen uit de school maximaal gescheiden worden. Ook komen er voorzieningen die zwerfafval rondom de school voorkomen.

De invoering van een Afvalvrije School sluit volledig aan op de afvaldoelstellingen van gemeente Westvoorne. De gemeente voorziet daarbij een rol voor maatschappelijke organisaties, zoals scholen en verenigingen. Nadat het concept van een Afvalvrije School is ingevoerd bij obs De Bosrand wil PRIMOvpr het concept verder uitrollen naar de andere scholen in Westvoorne. Zij streeft er uiteindelijk naar om bij alle PRIMO-scholen op Voorne-Putten het concept in te voeren.

Op dit moment werken beide partijen het stappenplan uit. Daarbij is de planning dat de eerste acties bij de start van obs De Bosrand zijn uitgevoerd en de volledige invulling tijdens schooljaar 2018/2019 wordt afgerond.

Lees meer lokaal nieuws op www.weekbladwestvoorne. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws