Wethouder Hans van Lith: 'Een prachtige plek om te wonen.
Wethouder Hans van Lith: 'Een prachtige plek om te wonen."

Ontwikkeling gebied rond Sportlaan weer een stap voorwaarts

Actueel 513 keer gelezen

Hellevoetsluis - De gemeente Hellevoetsluis heeft onlangs een overeenkomst kunnen sluiten met de grondeigenaren van de bedrijventerreinen Vermaat en Helvoet over de verdere ontwikkeling van woningbouw in het gebied rond de Sportlaan/Amnesty Internationallaan. Dit is een belangrijke stap in de gefaseerde herontwikkeling van de terreinen, waarvan ook een deel is aangewezen als voorzieningencluster (een Integraal Kind Centrum en sportcomplex).

Verbeteren van de woon- en leefomgeving
Het is al enige jaren de wens van de gemeente om kwaliteit van de woon- en leefomgeving van dit stuk van Hellevoetsluis te verbeteren. Het idee is om de bedrijfsmatige bebouwing zoveel mogelijk terug te dringen. Hiermee komt er ruimte voor woningen, groen en water, en stedelijke voorzieningen in de vorm van een nieuw sportcomplex, met een recreatief zwembad en sporthal, en een Integraal Kind Centrum (IKC).

Uitstraling
Wethouder Hans van Lith is blij dat deze stap gezet is: "Al geruime tijd werken we aan de mogelijke ontwikkeling van dit gebied. Het is voor alle partijen goed dat we nu een stap voorwaarts kunnen zetten. Ook voor inwoners is het prettig dat er duidelijkheid komt over de plannen voor het gebied. Over een aantal jaar is dit een deel van Hellevoetsluis met uitstraling. Duurzame gebouwen en veel water en groen. Een prachtige plek om te wonen."

Kijk voor meer lokaal nieuws uit Hellevoetsluis op http://www.groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws