Afbeelding
Foto: Jos Uijtdehaage

Verdachte in zaak Toledo blijft vastzitten

Juridisch 1.164 keer gelezen

Rotterdam - Leon van M., de Briellenaar die verdacht wordt van de moord op Caroline van Toledo in 2005, blijft vast zitten. Dat heeft de rechtbank Rotterdam vanmiddag besloten.

Van M. wordt er van verdacht Caroline op 3 september 2005 om het leven te hebben gebracht. De vrouw werd gevonden in de kofferbak van haar uitgebrande auto, die in het Kruiniger Gors werd gevonden. Diezelfde nacht ontstond er ook brand in haar woning aan de Molendijk in Oostvoorne.

Het gerucht gaat dat Caroline inbrekers overlopen heeft. Althans, dat stelt de verdachte die aandringt op een spoedige behandeling van zijn zaak omdat hij duidelijk wil maken dat hij niks met de zaak te maken heeft. Hij stelt dat hij een alibi heeft voor het tijdstip dat er met de pas van Caroline in Rozenburg gepind werd. Hij zat toen aan de telefoon met de vrouw waarmee hij op dat moment een buitenechtelijke relatie had. In eerste instantie wilde Van M. de naam van de vrouw niet vertellen omdat de media in de zaal aanwezig was. Op aandringen van de rechter noemde hij haar naam, die ook in het dossier staat, alsnog.  Een van zijn advocaten was het niet eens met deze gang van zaken omdat de rechter het de verdachte niet toestond om in te gaan op verklaringen van getuigen. Dat was voor de inhoudelijke behandeling.

Die inhoudelijke behandeling laat nog wel even op zich wachten. Eerst vindt er op 22 mei een regiezitting plaats, waarop de verdediging de onderzoekswensen kenbaar kan maken. Eind vorige week/begin deze week zijn er diverse rapporten beschikbaar gekomen, die zijn opgesteld naar aanleiding van onderzoekswensen van de rechter-commissaris. De advocaat van Van M. heeft deze nog niet met zijn cliënt kunnen bespreken en daarom kon hij nu nog geen verzoeken kenbaar maken. Wel gaf hij aan dat hij het idee heeft dat het OM de voorlopige hechtenis van zijn cliënt kunstmatig in stand houdt door iedere keer met andere zaken te komen. In 2008 was er onvoldoende bewijslast om de verdachte vast te houden en Van M. heeft de afgelopen negen jaar niet voor problemen gezorgd, zo pleitte de advocaat tevergeefs bij de rechters. Die zijn van mening dat er nu meer bewijs is tegen Van M. en dat men evenmin voorbij mag gaan aan de ernst van het feit.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Westvoorne op www.weekbladwestvoorne.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws