Het voortbestaan van De Sjoel moet voor de toekomst verzekerd kunnen worden
Het voortbestaan van De Sjoel moet voor de toekomst verzekerd kunnen worden Foto: PR

Stand van zaken met oog op toekomst de Sjoel

Actueel 269 keer gelezen

Brielle - Achter de schermen probeert het bestuur een passende invulling te vinden voor de Sjoel om het voortbestaan van dit belangrijke Joods cultureel erfgoed voor de toekomst te kunnen verzekeren.

Het heeft echter nog niet tot concrete resultaten geleid. Het plan is om een uitbater van een lunchroom (daghoreca) te interesseren voor de Sjoel, inclusief een terras op de Turfkade. Nu de gemeente het havengebied voor de deur van de Sjoel een positieve impuls wil gaan geven en de mogelijkheden voor horeca en terrassen wil uitbreiden, gaan zich ongetwijfeld geïnteresseerde ondernemers aandienen. Ideeën en suggesties zijn uiteraard van harte welkom.

Zonder de donaties van de trouwe donateurs hadden ze het ongetwijfeld nooit gered. In een vorige nieuwsbrief hebben ze een extra beroep gedaan op hun donateurs. Het leverde een aantal mooie toezeggingen op, maar het was niet voldoende om de schuld aanzienlijk te kunnen verlagen. Het grote financiële tekort is er nog steeds en is dus ook nog niet opgelost. De zorg voor het onderhoud van het gebouw vraagt eveneens het één en ander. Door investeringen (donaties) ontstaan mogelijkheden om de doelstelling van de Sjoel inhoud te blijven geven. Zeker nu het toekomstperspectief van de Sjoel gegroeid is en er geld nodig is om de nieuwe invulling mogelijk te maken.

Lees meer lokaal nieuws op www.brielsnieuwsland.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws