Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl
video

Koningslindes geplant op de Markt in Heenvliet

Actueel 696 keer gelezen

Heenvliet – Onder grote belangstelling is vanmiddag een koningslinde geplant op de Markt in Heenvliet.

Wethouder Jan-Willem Mijnans deed dit samen met vijf mensen die er ook bij waren toen in 1937 de kastanjebomen werden geplant.  De heren Langendoen, Dekker en Van Buren en de dames Molendijk en De Bie hebben inmiddels al een hoge leeftijd bereikt, maar waren desondanks toch aanwezig om deze feestelijke handeling te verrichten. Samen met enkele achterkleinkinderen en andere aanwezige kinderen hebben zij de boom geplant.

De oude en zieke kastanjebomen zijn 17 en 18 januari gekapt, helaas waren deze niet meer te redden. Dit gaf veel beroering in Heenvliet. De wethouder is echter blij dat in goed overleg met de inwoners van Heenvliet die aanwezig waren op de bewonersavonden, gekomen is tot dit resultaat.

Er is voor koningslindes gekozen, omdat deze al vrij groot zijn bij de aanplant. Er is onderzoek geweest naar een andere kastanje-soort, maar hiervan is nog te onbekend hoe deze zich zal houden in de loop der jaren. Ook konden er van deze soort alleen maar 'sprietjes' geplant worden.

In het verleden hebben er ook koningslindes op de Markt gestaan, deze waren er voor de kastanjes er stonden. Er zijn 16 nieuwe lindes geplant, er stonden eerst 20 kastanjes. De linde van vanmiddag was de laatste die geplant werd.

Uitvoerder Lindeloof is blij deze mooie klus te mogen doen, de herinrichting van de Markt heeft voor het nodige overlast gezorgd voor omwonenden en de ondernemers. Zowel de wethouder als Lindeloof danken daarom de inwoners en ondernemers in Heenvliet voor hun geduld en begrip. Ook werd de belofte gedaan, dat de Markt helemaal klaar is voor de Paardenmarkt. Zodat deze gehouden kan worden op de welbekende manier.

Roel van Deursen maakte de volgende impressie van de bomenplant:

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws