Afbeelding
Foto: Wil van Balen

"Ik gooi niet zo snel het bijltje erbij neer" zegt mevr. Visser-Speelman

Actueel 279 keer gelezen

Hellevoetsluis - Mevrouw Visser - Speelman vierde op 15 februari haar 100e verjaardag met haar familie én met burgemeester Junius.

De nu 100jarige werd in 1918 in Pernis geboren. Ze verhuisde met haar ouders naar Rotterdam-Zuid waar zij een boomgaard hadden. Mevrouw Speelman woonde tot haar 96e zelfstandig in Barendrecht. "We hebben met zijn allen shiften gedraaid om bij haar te zijn toen ze erg ziek was ", vertelt haar kleindochter. "Vroeger paste oma altijd ons en nu moesten wij op haar passen." Ze kwam in de Rozenhoek te wonen toen zij weer erg ziek was en zorg nodig had. "Ze is net een kat met negen levens." Vorig jaar is ze weer heel ziek geweest. Maar ook toen zei ze: "Ik ga nog gewoon een rondje mee." En ze knapte weer helemaal op. Na 39 jaar in Barendrecht heeft mevrouw het prima naar haar zin in de Rozenhoek.

Mevrouw Visser- Speelman heeft drie dochters, vier kleinkinderen, twaalf achterkleinkinderen en twee achterachterkleinkinderen en de derde is op komst. Afgelopen zaterdag werd er een groot feest gevierd voor de jarige. Het Speelman familiekoor, dat nu nog uit tweeëntwintig leden bestaat, kwam samen om te zingen voor de jarige. Zelf heeft de jarige ook jarenlang meegezongen in het koor.

Natuurlijk wilde de, naar eigen zeggen, nieuwsgierige burgemeester van alles weten van de 100 jarige. "Ik ga echt niet alles vertellen hoor". Maar toch kwam de burgemeester te weten dat ze na de oorlog met haar gezin tien jaar op Curaçao heeft gewoond. Samen met haar man maakte ze in de 50 'er en 60 'er jaren vele reizen. En later genoot het echtpaar Visser- Speelman 25 jaar lang van de zomer in Canada. 's Winters woonde ze met haar echtgenoot in een appartement in Nederland en in de zomer vertrok het echtpaar naar hun huis in Ontario, Canada. Toen ze gepensioneerd waren, verbleven ze maandenlang in hun cottage in Canada. Ieder jaar vertrokken ze in april en in september kwamen ze terug met koffers vol cadeautjes voor de kleinkinderen.

De hele familie heeft genoten van de cottage in Canada. Drie keer werd er een stuk aangebouwd om iedereen die langs wilde komen te kunnen huisvesten. Alle kleinkinderen hebben daar leren varen, waterskiën, autorijden; alles hebben ze daar van opa geleerd. Waardoor opa en oma mooie herinneringen hebben gecreëerd.

Kijk voor meer lokaal nieuws op http://www.groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws