Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Goedkoper OV en meer uitdaging in de lessen

Actueel 589 keer gelezen

Spijkenisse - De leerlingen op de Ring van Putten weten het goed te brengen. Zij willen goedkoper OV want niet iedereen komt uit Spijkenisse en dan lopen de kosten behoorlijk op.

De gemeente gaat er weliswaar niet over maar de landelijke partijen zouden het wel eens aan kunnen kaarten in Den Haag. Immers het gratis OV is voor MBO leerlingen vanaf 16 jaar en HBO leerlingen vanaf 18 jaar. Ook de inefficiënte en onlogische routes van het OV komen aan bod. Bushaltes zijn er wel, maar dat wil niet zeggen dat de bussen er altijd stoppen. Daarnaast moeten ook de kernen bereikbaar zijn; dat kan door inzet van kleine busjes.

Er zijn weinig activiteiten voor jongeren. Er zijn twee jeugdhonken en de jongerenwerkers gaan met de jongeren in gesprek maar binnen de politiek worden ze niet gehoord. Nissewaard Lokaal wil naar de jongeren luisteren en stelt voor dat ook ieder jaar minimaal één door het jeugdpanel aangedragen onderwerp in de raad besproken wordt. Ook andere partijen willen naar de jongeren luisteren, maar die moeten dan wel pro-actief zijn en laten weten wat ze willen.

Leerlingen willen graag meer uitdaging zien in de lessen, die ook moeten aansluiten op de praktijk. Subsidie om b.v. gastlessen te verzorgen is welkom, al wordt vanuit de politiek ook aangegeven dat het bedrijfsleven best gastlessen wil verzorgen, zonder dat daar kosten aan verbonden zijn. De gemeente zou een bemiddelende rol kunnen spelen.

Veel HBO opleidingen zijn in Rotterdam. Jonge gezinnen vertrekken en Nissewaard vergrijst. HBO opleidingen naar Nissewaard halen is niet realistisch, maar een dependance met havengerelateerde opleidingen of cyber security zou volgens de VVD wel mogelijk zijn. Wat dat betreft is de PvdA wel teleurgesteld dat het niet lukte om een HBO zorgopleiding binnen te halen. Een mooie combi met het ziekenhuis. D'66 wijst er wel op dat als je de jongeren in Nissewaard wilt houden, je ook moet zorgen voor betaalbare huisvesting.

Politiek is een kwestie van kiezen, zo bleek tijdens het debat. Maar wat kiezen de partijen als ze moeten kiezen voor de A4-Zuid of een volwaardig ziekenhuis? Het wordt toch het ziekenhuis. Alleen Nissewaard Lokaal geeft aan te kiezen voor de A4-Zuid want als de doorstroming geregeld is, ben je snel genoeg bij een ander ziekenhuis.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws