Afbeelding

Hellevoetsluis blij met nieuwe plek voor ambulancepost

Actueel 340 keer gelezen

Hellevoetsluis - Gemeente Hellevoetsluis heeft een vergunning verleend voor een ambulancepost langs de N57, aan de Zwartedijk. Deze plek komt in de plaats van de huidige ambulancepost bij de Haringvlietdam-Noord en draagt bij aan een verbetering van de aanrijtijden van de ambulances op Voorne-Putten. Het gaat op dit moment om een tijdelijke ambulancepost voor tien jaar.

Wethouder Hans van der Velde: 'De aanrijtijd van de ambulances op Voorne-Putten is belangrijk voor de veiligheid en spoedzorg op ons eiland. Omdat de aanrijtijden vanwege de afstanden naar de ziekenhuizen en verkeersdrukte regelmatig in het geding zijn, maken we ons hard voor elke verbetering die we daarbij kunnen bereiken.'

Naast veiligheid zetten de gemeenten op Voorne-Putten zich ook in voor de spoedzorg op het eiland. Maatregelen om de aanrijtijden van de ambulances te verbeteren is daarbij één van de aandachtspunten. Andere onderwerpen die horen bij het goed organiseren van die spoedzorg zijn: de spreiding van de huisartsenposten, de eerste hulp afdelingen van ziekenhuizen, medisch specialistische zorg waaronder ziekenhuiszorg en zorg vanuit zelfstandige behandelcentra en de tweedelijns verloskundige zorg.

De colleges van Voorne-Putten hebben besloten de handen ineen te slaan en samen te werken om krachtiger in gesprek te kunnen gaan met de verschillende betrokken partijen. Dit doen zij door eerst goed in beeld te laten brengen welke problemen de ontwikkelingen rondom de spoedzorg met zich mee brengen. Daarnaast is het Spijkenisse Medisch Centrum gevraagd om hun plannen voor de (nabije) toekomst in de verschillende gemeenteraden te presenteren.

Kijk voor meer lokaal nieuws op http://www.groothellevoet.nl


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws