De geplaagde Rockanje-trainer Hans de Heer, kon met zijn ploeg eindelijk weer eens een zege begroeten. * Archieffoto Wil van Balen.
De geplaagde Rockanje-trainer Hans de Heer, kon met zijn ploeg eindelijk weer eens een zege begroeten. * Archieffoto Wil van Balen. Foto: Wil van Balen

Rockanje verrast en profiteert in derby tegen SC Botlek

Actueel 97 keer gelezen

Rockanje – Rockanje won de derby in eigen huis tegen SC Botlek uit Spijkenisse afgelopen zaterdag even verrassend als ruim: 3-0. Ondanks het feit dat trainer Hans de Heer weer flink wat te puzzelen had om een elftal binnen de lijnen te brengen, slaagde hekkensluiter Rockanje erin om het favoriete SC Botlek, te verslaan.

Behalve in het veld waren er voor De Heer ook personele problemen in zijn staf, want elftalleider Arie van Breda is herstellende van een herniaoperatie en assistent trainer/leider John de Vries verbleef in Brugge voor een team uitje met het derde elftal.
In de twintigste minuut van het duel tegen SC Botlek was daar het moment dat uiteindelijk bepalend werd voor de wedstrijd. Jorn Berkelaar van SC Botlek spelers kreeg het binnen de lijnen verbaal aan de stok met een medespeler, waarbij termen werden gebruikt die scheidsrechter Prins vooraf al had aangegeven deze niet te accepteren. Resultaat: rood en Botlek kon verder 10 man. Er werd tot aan de rust niet gescoord.

Slotkwartier
Na rust duurde het tot het slotkwartier voordat Rockanje eindelijk kon profiteren van de numerieke minderheid bij de tegenstander. Richard Zebregse bracht de thuisclub op 1-0, waarna Jeffrey Burger en Sven Groenenboom de score naar 3-0 tilden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws