Het is hard werken voor de vrijwilligers, maar het resultaat mag er zijn!
Het is hard werken voor de vrijwilligers, maar het resultaat mag er zijn! Foto: PR

Er wordt hard gewerkt in museum De Duinhuisjes

Actueel 157 keer gelezen

Rockanje - Veel mensen denken dat de winter een rustige periode voor de vrijwilligers van de Duinhuisjes is. Niets is echter minder waar, want er wordt hard gewerkt op allerlei fronten.

Voor de vrijdagploeg (beheer) zijn er diverse werkzaamheden te verrichten, zoals zorgen dat alles weer netjes in de verf zit, reparatie werkzaamheden en indien nodig tuinwerkzaamheden. Deze winter zijn de mannen druk bezig met de renovatie van huisje Duinstraat. De woonkamer van huisje Duinstraat krijgt nieuw behang. En dat is niet zomaar even behangen, dat moet natuurlijk op de ouderwetse manier. Eerst moest het oude behang en racheldoek verwijderd worden en daarna volgde de gigantische klus om alle nageltjes waar het racheldoek mee vast zat eruit te halen. Wat was dat een tijdrovende job!

De mannen van de vrijdagploeg hebben heel veel werk verricht, ze kregen dan ook een complimentje van de professionals, die nu bezig zijn. Het behanglinnen en het grondpapier zijn op de ouderwetse ambachtelijke wijze aangebracht, dit moet nu drogen. En als het droog genoeg is, kan er behangen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws