SCO'63 verloor zaterdag de derby met Abbenbroek, 2-1.
SCO'63 verloor zaterdag de derby met Abbenbroek, 2-1. Foto: Peter de Jong

SCO'63 wederom onderuit, nu in derby met Abbenbroek

Sport 188 keer gelezen

Spijkenisse – SCO'63 zit even in de hoek waar de klappen vallen. In het Nissewaards onderonsje met Abbenbroek ging de ploeg van Peter Hoek onderuit met 1-2 (1-1).

Het was namens de formatie van Jaco Verhoev en Marco van Diën voor rust, Jules van Est die de openingstreffer op zijn schoen had. Daarna kreeg SCO'63 een strafschop, maar doelman Ritchie van Ooijen keerde de bal. Net voor de pauze was het Leroy van Oosten die voor de gelijkmaker zorgde. De winnende treffer na rust kwam van Nick van Hennick.

Niet gevoetbald
Trainer Peter Hoek was duidelijk over de nederlaag. 'We hebben vandaag niet gevoetbald. We missen een strafschop en die pakt Van Ooijen overigens uitstekend. Het is het vierde verlies op rij, de gifbeker moet kennelijk helemaal leeg, de uitslag is echter wel terecht', verklaarde Hoek.

Kansen
'We kregen wel kansen, maar de uitslag is zeker terecht. SCO'63 speelde met veel lange ballen. We hadden de betere kansen ook voor rust. Zij komen ver in de extra tijd nog op 1-1. Na rust kregen zij de kans op 2-1 en wij ook nog een aantal kansen en kort voor het einde maken wij de winnende treffer', zegt een gelukkige Marco van Diën namens Abbenbroek. Abbenbroek speelt zaterdag tegen Spartaan '20 en SCO'63 is twee weken vrij.