Afbeelding
Foto: PR

Mooie opbrengst Brielse Brugloop

Actueel 121 keer gelezen

Brielle - Dirk en Regina Muilenburg kunnen terugkijken op een schitterende Brielse Brugloop. Het was droog en zelfs het zonnetje ging schijnen. Dirk had een echte griep en was toch aanwezig. Opgeven is tenslotte geen optie.

Er waren 8 deelnemertjes voor de Kidsrun, die tot op de laatste meters nog aan het sprinten waren. Na afloop kregen ze een medaille om en wat lekkers en mochten ze lekker in 'De Ballebak' spelen. Op deze locatie was alles tot in de puntjes geregeld door het personeel.

Het aantal volwassen deelnemers van vorig jaar is weer overtroffen. Totaal 82 mensen renden en 8 deelnemers wandelden. De wandelaars en de hardlopers liepen tegenovergesteld, zodat ze elkaar tegenkwamen op het parcours. Dat gaf een geweldige sfeer, want onderweg werd iedereen aangemoedigd. Sommigen deelnemers liepen 1 rondje, anderen 2 of 3, maar er waren er ook die 8 rondjes liepen.

Heel speciaal was de sprintploeg van Voorne Atletiek die een estafetteteam van 10 lopers en 2 begeleiders had samengesteld. Zij hebben met elkaar liefst 7 rondjes van ruim 3,2 km gelopen als estafette. Heel bijzonder was dat in het 'gouden estafettestokje' een flink sponsorbedrag zat, dat al die rondjes is meegelift.

Heel veel leden van Voorne Atletiek deden mee aan de succesvolle sponsorloop, waarvan de opbrengst van (voorlopig) €1.658 verdeeld wordt over Tour Du ALS en Alpe d'Huzes 2018. Het mooie van deze sponsorloop is de saamhorigheid die iedereen met elkaar beleeft. Ongeacht niveau, leeftijd of anders, is het voor iedereen een gezellige dag. Na afloop was er zelfgebakken cake, glühwein en erwtensoep.

Dirk en Regina zijn alle deelnemers en 'hulptroepen' dankbaar voor hun inzet. Als team Dirk en Regina gaan ze weer volop aan de slag om de fietskilometers weer in de benen te krijgen, want op 31 mei wacht de Mont-Ventoux op Team Leo tegen ALS en een week later gaan Dirk en Regina de Alpe d'Huzes doen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws