Olympia revancheert zich tegen Amsterdam

Sport 154 keer gelezen

Spijkenisse- Peter Buitendijk zal zich nog wel een tijdje achter de oren krabben nu zijn Olympia met 19-15 (8-6) zegevierde over Amsterdam en zag dat beide koplopers in de vierde klasse E, ESDO en SKV de punten lieten aan respectievelijk Hebbes en Vlug & Vaardig.

'Als we in de heenwedstrijd gewoon hadden gewonnen van Amsterdam, zouden we er in de top nog gewoon hebben bij gestaan', doelde de coach van Olympia op het dure puntenverlies van zijn team tegen de nietige club uit Amsterdam. Nu ESDO en SKV in de laatste wedstrijd tegen elkaar spelen kunnen wij geen kampioen meer worden en daar baal ik best van.' De Olympianen begonnen in de Olympiahal met een 7-1 voorsprong voortvarend, maar de bezoekers kropen zienderogen terug en waanden zich met een 8-6 ruststand nog geenszins kansloos. 'Na de rust hebben we het toch weer goed opgepakt, liepen we weg naar 9-6 en hebben de marge van drie punten mede door goed verdedigen behouden. We speelden aanvallend ons eigen spelletje en juist op die manier kunnen we van elke tegenstander winnen.' Shane van Bree kreeg tien minuten na rust de rode kaart voorgehouden en wacht een schorsing. Nadine van der Steen ageerde op de beslissing van de scheidsrechter en kreeg geel.

Olympia: Shane van Bree (3 keer, 40. Martijn van de Breevaart 1 keer), Glenn Everwijn (3 keer), Nadine van der Steen (1 keer), Tanya van Buuren; Nienke Kros (3 keer), Eline van der Wacht (2 keer), André van der Wacht (6 keer), Jan Voogt.