Afbeelding

Lekker ontbijten in de regio!

Algemeen 1.495 keer gelezen

uitgeslapen in het weekend en begint je maag te grommen? Wel, wacht niet langer, want ontbijten is bij uitstek de belangrijste maaltijd van de dag. Het mag dus ook gerust een flinke maaltijd zijn, bomvol voedingstoffen voor een goede start van de dag. Geen zin om zelf te koken? Bekijk dan hieronder onze lijst met de lekkerste zondagochtendontbijtjes uit de regio.

Thuisbezorgen
In plaats van ontbijt op bed, kun je tegewoordig ook bezorging op bed krijgen! Als je woonachtig bent in de buurt van Rotterdam, kan je makkelijk ontbijt bestellen met Deliveroo. Momenteel leveren ze nog niet in alle buitenwijken, maar de uitbreiding van de bezorggebieden groeit snel. Als je buiten de grote stad woont, is het ook handig om eens te kijken of je lokale bakker de broodjes kan thuisbezorgen. Dit is vooral de moeite waard in het weekend, wanneer je geen zin hebt om je bed uit te rollen voor de verse broodjes. Een fantastische optie is Meesterbakker Voskamp. Deze bakkerij bestaan al sinds 1969 en heeft inmiddels 17 verkooppunten in onder andere Oostvoorne, Voorne-Putten en Hellevoetsluis. Zij maken nog steeds brood op ambachtelijke wijze met puur vakmanschap. En je kunt er dus je broodjes (afgebakken) online bestellen en thuis laten leveren.
 

Enkele adresjes om te gaan ontbijten of brunchen
In Rotterdam heb je natuurlijk het grootste aanbod om heerlijk te gaan ontbijten. In het weekend kan er dan meteen een daguitje van maken en alle nodige inkopen doen in de stad. Als je liever dichter in de buurt gaat ontbijten, dan kan dat prima bij de volgende adresjes:

- De Waag Coffee, Lunch & Bar: hier kan je terecht voor een lekkere koffie en allerlei rijk gevulde broodjes, een ambachtelijk boerenomlet en verse salades. De rijke geschiedenis van dit pand maakt deze lunchroom nog meer de moeite waard om te bezoeken.

- Lunchroom de Jongens: de jongens weten hoe je de dag goed begint. Hier vind je de meest uiteenlopende ontbijtgerechten om van de kiezen, zoals verse yoghurt met granola of fruit, verschillende croissants en versgeperste sinasappelsap! Voor de grote trek kun je bij lunchroom De Jongens ook terecht voor een uitgebreid en stevig ontbijt, genaamd 'ontbijt de jongens'. Je kan hier trouwens ook reserveren, wat meteen de zorgen over een vrije tafel wegneemt. Blijf je graag lang tafelen? Geen probleem, ze hebben hier ook een uitgebreid lunchmenu.

- Croissanterie chez Andre: ook hier kan je terecht voor een ontbijt met alles erop en eraan. Wat dacht je van tosti's, club sandwiches of omelet. Ook voor de heerlijkste toetjes en ijsjes is een bezoekje aan Croissenterie chez Andre zeker eens de moeite waard.

Zoals je ziet, is er genoeg keuze om een aankomend weekend eens te beginnen met een meer bijzonder ontbijt! En mocht je geïnteresseerd zijn in alle opties uit dit artikel, probeer je toch gewoon elk weekend een andere optie? Dan begin je 2018 alvast met leuke ontbijt plannen! En aangezien ontbijten gezond is, past dit prima in bij alle goede voornemens waar je druk mee bezig bent.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws