Afbeelding
Foto: Wilma Schout

Ontmoeting tijdens kersen eten leidde tot briljanten huwelijk

Actueel 304 keer gelezen

Spijkenisse - Gisteren was het 65 jaar geleden dat meneer en mevrouw Wiel elkaar in Rotterdam het ja-woord gaven. Het briljanten paar ontmoette elkaar op de Beijerlandselaan in Rotterdam-Zuid. De 17-jarige mevrouw Wiel, voor haar huwelijk Dukker geheten, liep kersen te eten, toen ze werd achtervolgd door een 19-jarige soldaat die ook wel kersen lustte.

Het was juli 1948, twee maanden voor de heer Wiel als hospik naar Indië ging. In de twee jaar dat hij daar was, schreef hij bijna dagelijks brieven naar mevrouw. Zij bezocht haar toekomstige schoonmoeder wekelijks om haar op de hoogte te houden. In 1950 toen meneer weer terug was in Rotterdam is het paar verloofd.  Op 5 november 1952 zijn zij getrouwd.

Burgemeester Salet ging vanmiddag bij het bruidspaar langs om hen te feliciteren. Met hun twee kinderen, aanhang, vijf kleinkinderen, zeven achterkleinkinderen en overige familie, vrienden en kennissen werd gisteren in Ridderkerk het huwelijksjubileum gevierd. Hoe het meneer en mevrouw Wiel in 65 jaar huwelijk verging, leest u volgende week in de papieren editie van Groot Nissewaard.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws