Er is nog steeds geen 24/7 spoedzorg bij het SMC.
Er is nog steeds geen 24/7 spoedzorg bij het SMC. Foto: Madeleine de Haas

Gemeenteraad Westvoorne: 'Huisartsenpost moet meer faciliteiten krijgen'

Actueel 434 keer gelezen

Rockanje - De gemeenteraad van Westvoorne vraagt om verbetering van de huisartsenpost (HAP) in Spijkenisse. De HAP zou meer faciliteiten moeten krijgen.

Raadsleden Jaap Heijndijk (VVD) en Regina Roggeveen (PvdA) willen dat de HAP meer functies van de Spoedeisende Hulp (SEH) overneemt, die om negen uur 's avonds sluit. De wachttijden zijn gestegen sinds die in Hellevoetsluis is gesloten. Een andere reden voor de motie is dat inwoners na negenen naar andere ziekenhuizen moeten worden overgebracht. Ook moeten de aanrijtijden van de ambulances beter. In januari was de ambulance in geval van spoed in 97,3 procent van de gevallen binnen 15 minuten ter plaatse. In juli was dat nog maar 85,3 procent. Burgemeester Peter de Jong geeft aan dat de regio er ambulances bijkrijgt, maar het moeilijk is personeel te krijgen.

Willem Heijdacker van Acute Zorg VPR hield tijdens de raadsvergadering een warm pleidooi voor de noodzorg op het eiland. Hij noemde de vele bezuinigingen 'de doodsteek van nu'. Heijdacker ziet veel liever dat ook de HAP op Voorne terugkeert of dat een van de huisartsen buiten 'kantoortijden' dienst draait. Heijndijk en Roggeveen vragen niet om een HAP op Voorne. 'De motie geeft aan dat we tevreden zijn met Spijkenisse,' concludeert raadslid Wim Hartog (D66). Volgens Heijndijk staat dit los van de vraag om een HAP. Hij hoopt dat andere gemeenteraden de motie overnemen.

De motie werd door de Westvoornse raad omarmt, met uitzondering van Leo Gelderland (Partij Westvoorne). Hij vond de inhoud niet sterk genoeg. Wethouder Paméla Blok (Inwonersbelang Westvoorne) geeft aan dat zij niet over de dienstverlening van de HAP gaat. 'We kunnen lobbyen.'

Foto: Madeleine de Haas

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws