Afbeelding

Spijkenisse wacht nog altijd op eerste overwinning

Actueel 494 keer gelezen

Spijkenisse- Spijkenisse is er tegen DVS '33 wederom niet in geslaagd om de eerste overwinning in de derde divisie A te kunnen vieren. De formatie van trainer Peter Wubben verspeelde op het sportpark Jaap Riedijk een voorsprong van 2-0 en moest na de rust uiteindelijk genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel en blijft hekkensluiter.

Spijkenisse speelde een goede eerste helft. Nadat Dustin Mijnders de bal van de doellijn had gehaald, opende Daan Bourgonje in de tiende minuut de score: 1-0. Jazzy Adams verdubbelde de marge halverwege de eerste helft naar 2-0. Spijkenisse leek op weg naar de eerste seizoenzege, maar de twijfel sloeg na tien minuten spelen weer toe, toen een blunder van Vincent Verbond resoluut werd afgestraft: 2-1. Het duel was het aankijken met mogelijkheden over en weer volledig waard. Doelman Dyron Bijl kwam met een schot op de paal nog goed weg, maar hij was vijf minuten voor tijd kansloos op een uithaal uit de scrimmage: 2-2. 'We hebben een heel goede eerste helft gespeeld, maar hadden met 4-0 voor moeten staan', doelde trainer Peter Wubben op de kansen voor Jazzy Adams, Michael van Dommelen en Marvin van der Pluijm. 'Bovendien werd ons vlak voor rust na het neerleggen van de doorgebroken Adams een strafschop onthouden. We hebben ook tegen DVS laten zien dat we op dit niveau goed kunnen meekomen. Als we het geboden spel kunnen volhouden, dan gaan de punten zeker komen.' Spijkenisse gaat zaterdag op bezoek bij titelkandidaat Jong Almere City.

Spijkenisse: Dyron Bijl; Dustin Mijnders, Eric Polet, Vincent Verbond; Stefano Gonsalves; Felino Jardim, Daan Bourgonje (54. Etienne Mariana), Marco de Borst (46. Glenn Rijsdijk); Marvin van der Pluijm (72. Daniel Fortado Oliveira), Michael van Dommelen, Jazzy Adams.