Afbeelding
Foto: Peter de Jong

Aad Andriessen wil met Zuidland aanvallen

Sport 1.044 keer gelezen

Zuidland- Zuidland heeft met een 3-3 (3-2) gelijkspel tegen CWO op Groot-Nibbeland twee punten gemorst. 'We hadden zomaar kunnen winnen met 4-2 of in de laatste minuut met 4-3, maar bij 3-3 met een schot op de paal evenzogoed kunnen verliezen', erkent trainer Aad Andriessen de wisselvalligheid van Zuidland.

Dan Rolandus

Zuidland degradeerde het achterliggende seizoen uit de eerste klasse, maar wil meedoen in de top van de tweede klasse. 'Zuidland was het vorige seizoen noodgedwongen vooral bezig met tegenhouden, maar in de tweede klasse vind ik dat we de druk met dwingend voetbal op de helft van de tegenstander moeten uitvoeren', geeft de opvolger van Adri van Tiggelen de switch een treetje lager aan. 'We waren tegen CWO na de vroege 0-1 meteen wakker. We kwamen door een fraaie kopbal van Leon van der Steen en door Quinton (Cheuk a Lam, DR) uit twee voorzetten van Ayrton Verlaan op 2-1. Dan denk je aan doordouwen naar 3-1 om de druk van de ketel te houden, maar dan zie je toch weer de twijfel tussen de keuze teruglopen of aanvallen. Door een onnodig weggegeven corner werd het in de scrimmage 2-2. Toch kwamen we met "vooruitvoetbal" weer beter in de wedstrijd, scoorde Timon (de Bel, DR) na een diepe bal van Robin van Buuren de 3-2. Ayrton Verlaan liet bij 3-2 nog twee goede kansen onbenut. 'Ik win graag, maar gelet op de kansen voor CWO mag ik met het punt niet ontevreden zijn.'

Huiswerk
De 57-jarige Aad Andriessen (foto) is na zijn aanstelling als trainer van Zuidland goed gaan volgen. 'Dat was vanaf het moment dat Adri van Tiggelen had aangegeven dat het zijn laatste jaar was', gaat de Rotterdammer, die in de periode tussen 1980 en 1988 honderdvijftig wedstrijden uitkwam voor eredivisieclub Sparta, verder. 'Ik heb met Adri gesproken en later met Jaap van Sintmaartensdijk. We waren er snel uit, waarna ik vervolgens veel wedstrijden van Zuidland heb bekeken. Zuidland zag door de degradatie enkele spelers vertrekken, maar voor hen kwamen er zes nieuwe spelers (Ruben Schlink, Timon de Bel, Anthonio Thomas, Kenny Fonseca, Quinton Cheuk a Lam, Ayrton Verlaan en Tim van Dien, DR) bij. We hebben een selectie van 23 spelers, die er voor willen gaan. We hebben tegen clubs als Nieuwenhoorn (1-0 winst), SC Feyenoord (2-1 verlies) en Brielle (1-1), clubs die technisch verder zijn, een goede voorbereiding gehad. Het voetbal in de tweede klasse is anders, daar zullen we met tegenstanders te maken krijgen die vooral willen tegenhouden. We trainen er op om vooruit te denken en te spelen. Zo speelde Strijen in de eerste competitiewedstrijd om tegen te houden. We speelden een goede wedstrijd, maar we kregen twee heel lullige goals tegen. Zo kopte Timon de Bel een hoekschop op de lat, waarna de bal naar voren werd gepeerd en de 1-0 opleverde en de 2-0 was ongeveer hetzelfde bij een vrije trap die werd afgeslagen. Dan sta je wel ineens met 2-0 achter en verloren we uiteindelijk met 3-1. Daarna hebben we ons tegen VDL (3-1) en SSS (2-3) met goed voetbal hersteld. Ik ben vooraf aan de groep duidelijk geweest, gezegd voor een prijs te willen gaan. Nee, de club heeft niet gezegd dat we moeten, maar ik wil er met de groep wel voor gaan. Daarnaast zijn we ook bezig met het opleiden van de jeugd. Jonge spelers als Kai de Hoog, Sven van de Bogaerdt en Tim de Veth zijn spelers met capaciteiten en heb ik ook bij de selectie gehaald. Deze jongens doen gewoon goed mee op de training. Daarnaast ben ik blij met de terugkeer van Maurice Wolters, Marvin Rommy en Bob Kuit.'

Herseninfarct
Aad Andriessen, die na zijn afkeuring voor het betaalde voetbal zes jaar jeugdtrainer is geweest bij Sparta en vervolgens Excelsior Maassluis (kampioen), Nieuwenhoorn (kampioen), Zwaluwen, Capelle (drie jaar hoofdklasse), Lyra (2 jaar eerste klasse), Heerjansdam (hoofdklasse), Achilles Veen (3 jaar) en XerxesDZB (za, zes jaar waarvan drie jaar eerste elftal naar de hoofdklasse) onder zijn hoede heeft gehad, werd in 2012 getroffen door een herseninfarct. 'Ik kon aanvankelijk niet praten, maar door snel ingrijpen is dat hersteld. Ik heb vier weken in het ziekenhuis in Dirksland gelegen, daarna zeven weken in de kliniek van Rijndam en vervolgens een revalidatie van anderhalf jaar. Het gaat goed, mag de pillen niet vergeten en moet proberen rustig te blijven. Ik heb op het veld geen probleem en tijdens de wedstrijd kan ik me ook vrij rustig houden.' Aad Andriessen heeft zijn draai bij Zuidland gevonden en is zoals altijd gedreven om zijn enthousiasme op de spelers over te brengen. Zuidland speelt aanstaande zaterdag in eigen huis tegen Piershil.
 

Zuidland: Marcel Kardux; Romeo Rommy, Marvin Rommy, Kenny Fonseca (65. Jelle van der Graaf), Sven van de Bogaerdt; Timon de Bel (72. Kai de Hoog), Maurice Wolters (60. Bob Kuit), Robin van Buuren; Ayrton Verlaan, Leon van der Steen, Quinton Cheuk a Lam.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws