Jeroen van der Horst (L) speelde met SCO'63 tegen zijn oude team Hekelingen. Na dit seizoen stop hij met voetballen.
Jeroen van der Horst (L) speelde met SCO'63 tegen zijn oude team Hekelingen. Na dit seizoen stop hij met voetballen. Foto: Peter de Jong

SCO'63 pakt punten in derby met Hekelingen

Sport 403 keer gelezen

Spijkenisse – In de vierde klasse zijn voor Nissewaard heel erg veel derby's dit seizoen. Speelden vorige week nog SCO en Abbenbroek tegen elkaar, zaterdag was SCO'63 gastheer voor Hekelingen. De Spijkenissers startten niet best in het begin van de competitie met drie keer een gelijkspel. Hekelingen deed het wat beter en moest vorige week haar meerdere erkennen in kampioenskandidaat.

Alex Hordijk

Het mooie van het spelen van een derby is vaak dat de spelers over en weer elkaar door en door kennen. Naast het voetbal kent men elkaar als vrienden, collega, mede-scholier en soms ook als familie. Het treffen van zaterdag tussen SCO'63 en Hekelingen werd gewonnen door SCO'63 met 1-0 (0-0). Bijzonder was ook het verhaal van de twee aanvoerders. Jeroen van der Horst (SCO'63), bracht zijn jeugd door bij Hekelingen. Een aantal seizoen geleden speelde aanvoerder Clifford Robinson (Hekelingen) nog voor SCO'63, hij werd ook groot gebracht bij Hekelingen.

Laatste jaar Van der Horst
Jeroen van der Horst speelde in zijn carrière voor de jeugd van Feyenoord, Hekelingen, WRW, OVV, NBSVV en nu dus bij SCO'63. De 33-jarige verdedigende middenvelder is bezig aan zijn laatste jaar. 'Ik wilde eigenlijk dit jaar al niet meer doorgaan, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik durf echt wel te zeggen dat het laatste jaar is begonnen. Het is ontzettend druk op het werk en thuis. Dat maakt het lastig om drie keer per week paraat te staan. Ik moet me gaan haasten als ik moet gaan voetballen. Naast mijn baan heb ik ook nog een gezin met vijf kinderen en ben ik jeugdtrainer van het elftal van één van mijn kinderen, dus dat noem ik best druk', meent Van der Horst. Hij kan zich zijn jaren bij Hekelingen nog goed herinneren. 'Bij de wedstrijd tegen Hekelingen heb ik geen gevoel meer. Het is daar niet meer wat het geweest is, maar ik heb er wel 18 jaar gespeeld. Het blijft dus een aparte wedstrijd. Er zijn vast nog wat jongens die ik ken omdat ik ze in de jeugd heb getraind. Hun aanvoerder Clifford Robbinson ken ik goed, we hebben samen nog bij NBSVV gespeeld', besluit Jeroen van der Horst.

Robbinson: Ken wat mensen
De wedstrijd bij SCO'63 is ook voor Clifford Robbinson van Hekelingen niet bijzonder meer te noemen. 'Toen ik een aantal jaren geleden bij SCO'63 speelde, was dat op de zondag. De zaterdag was een hele andere groep toen. Dat startte net. Ik ken er wel wat mensen. Ik vond het leuk om tegen Jeroen van der Horst te spelen. Die ken ik al zo lang. We hebben niet alleen samen met NBSVV gespeeld, hij is ook nog in de jeugd van Hekelingen mijn trainer geweest. Wij zijn nog niet op ons best geweest. Ons hele middenveld is uitgevallen en we konden daardoor niet echt aan voetballen toekomen. Bij SCO'63 hebben wij het lastig, de laatste keer hebben we nipt verloren', weet de aanvaller van Hekelingen nog.

Scheidsrechter schande
Tijdens het duel waren er zowel voor SCO'63 als Hekelingen kansen. De bal ging er echter niet in. Zeven minuten voor het einde, nadat een strafschop niet werd gegeven op aanraden van een club scheidsrechter, ging het spel verder. Na een dood spelmoment, gingen de spelers van Hekelingen in discussie en ging het spel verder. Via de doelman en een knie van een verdediger van Hekelingen kwam het enige doelpunt op het scorebord. 'Het is schandalig. Wij missen onze kansen hoor, maar een scheidsrechter die een penalty terugtrekt en als wij na een overtreding daarover verhaal halen laat hij doorgaan en scoren zij. Ik vind het een schande dat ik overweeg te stoppen als trainer', briesde Ad Reijtenbagh na afloop over de nederlaag. 'Het was een kolderieke situatie kort voor tijd, waardoor wij scoorden, maar ook wij hadden kansen', besluit Peter Hoek.

Kijk voor het laatste lokale sportnieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws