Komen deze mensen terug in de raad die volgend jaar gekozen wordt of zijn er nieuwe gezichten?
Komen deze mensen terug in de raad die volgend jaar gekozen wordt of zijn er nieuwe gezichten? Archieffoto: Foto-OK.nl

Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners van Nissewaard

Gemeente 170 keer gelezen

De gemeente Nissewaard organiseert de cursus Politiek Actief voor betrokken inwoners. Daarmee wil de gemeente talent voor de gemeenteraad ontwikkelen en de lokale democratie versterken. 

De cursus is voor inwoners die interesse hebben in lokale politiek en zich wellicht kandidaat stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Nissewaard in 2018. De cursus is tevens voor inwoners die meer invloed willen uitoefenen op lokale besluitvorming. Ook inwoners die willen weten wat de functies zijn van mensen die zich bij de gemeente inzetten voor de inwoners (raad, wethouders, ambtenaren), kunnen deze cursus volgen.

Werkwijze en procedure
Deelnemers krijgen te horen hoe lokale politiek werkt, hoe de gemeente functioneert en hoe de gemeenteraad werkt. Zij krijgen informatie over de gemeenteraadsverkiezingen en de kandidaatstelling. De deelnemers kunnen vragen stellen aan huidige gemeenteraadsleden en leden van politieke partijen om de sfeer te proeven in de lokale politiek.

Aanmelden
Wilt u invloed uitoefenen op het gemeentelijke beleid of schuilt er een raadslid in u? Meld u dan vóór 30 september aan voor de cursus Politiek Actief op dinsdag 3 oktober om 19.30 uur in het stadhuis. Stuur een email naar griffie@nissewaard.nl met uw naam, adres en eventueel een toelichting. Deelname is gratis. Er kunnen 25 inwoners meedoen, dus meld u snel aan.

Openbare vergaderingen
Wilt u eens een kijkje nemen bij de lokale politiek? De vergaderingen van de gemeenteraad (de eerstvolgende is op 4 oktober 2017) en de raadscommissies in het stadhuis zijn altijd bij te wonen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws