Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Vernieuwd wegennetwerk in Spijkenisse klaar voor renovatie Spijkenisserbrug

Algemeen 2.008 keer gelezen

Spijkenisse - De renovatie van de Spijkenisserbrug is een project van Rijkswaterstaat met een grote impact voor de omgeving. Zowel aan de kant van Spijkenisse als aan de kant van Hoogvliet. Daarom heeft de gemeente Nissewaard hard gewerkt om de eerste vijf grote werkzaamheden in Spijkenisse af te ronden voordat de werkzaamheden aan de brug starten. 

De eerste vijf grote vernieuwingen in Spijkenisse
De werkzaamheden aan de Ruwaard van Puttenweg zijn, als onderdeel van de herinrichting van het metrobusstation Spijkenisse Centrum, begin vorig jaar gestart en inmiddels volledig afgerond. Aan én langs de weg is het asfalt vernieuwd, de rijbanen zijn opnieuw ingericht en op sommige plekken is er ook gewerkt aan de riolering. Nu zijn de werkzaamheden gericht op en rond het metro- busstation. De riolering wordt aangepakt en het wachtplein voor de bussen wordt opnieuw ingericht. Volgend jaar start de reconstructie van het metrostation Spijkenisse Centrum. De bussen en metro’s blijven bereikbaar en blijven rijden. Andere ontwikkelingen op het gebied van woningbouw om en rond het metrobusstation kunnen mogelijk wel invloed hebben op de bereikbaarheid en of looproutes naar het metrobusstation. 

In het tweede kwartaal van afgelopen jaar heeft de gemeente groot onderhoud gepleegd aan de Heemraadlaan, waarbij het asfalt is vervangen door geluid reducerend asfalt en de rijbaan geheel is verbeterd. In dezelfde periode zijn de steunpunten van de verkeersbrug Baljuwlaan hersteld. Het vierde kwartaal van vorig jaar is er ook gestart met het groot onderhoud aan de Hekelingseweg. De kruisingen met Gaard, De Schouw en Kreek zijn veiliger ingericht en de rijbaan is voorzien van nieuw asfalt. Tenslotte is de Sportlaan vernieuwd en opnieuw ingericht. De riolering is vernieuwd, de rijbaan is voorzien van nieuw asfalt, aan de kant van het Zadkine-college is een tweezijdig fietspad gemaakt en er zijn nieuwe bomen aangeplant. Het oude fietspad aan de kant van Schiekamp Noord is tijdens de vernieuwing ingericht als recreatief wandelpad. Ook is de Sportlaan voorzien van nieuwe verlichting. 

Groot onderhoud Spijkenisserbrug
Rijkwaterstaat (RWS) gaat de hefdelen van de Spijkenisserbrug in de periode van zaterdagavond 13 april 22.00 uur tot en met maandagavond 13 mei opnieuw asfalteren. De brug is in die periode voor het wegverkeer gesloten, maar blijft dan wel geopend voor fietsers en voetgangers. De gemeente Nissewaard heeft met de provincie Zuid Holland afgesproken dat de Hartelbrug niet wordt geheven in deze periode. De actuele informatie over de werkzaamheden, afsluitingen en de omleidingen kunt u vinden op https://www.nissewaard.nl/spijkenisserbrug 

Nissewaard Bouwt-app
De vernieuwingen in Nissewaard zijn te volgen via de app ‘Nissewaard Bouwt’. De app is gratis en is te downloaden via Android en IOS. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie