Afbeelding
Foto: GS Fotografie & Ontwerp

Golftoernooi levert 15.000 euro op voor Health Promoters

Algemeen 335 keer gelezen

Brielle - Het bekende golftoernooi Golf4Health in Brielle heeft 14.755 euro opgeleverd voor het goede doel. Met de opbrengst krijgen mensen in townships rond Kaapstad voorlichting op het gebied van hygiëne en gezondheid. Zij geven hun verworven kennis door aan volgende generaties. Daarmee wordt de kindersterfte sterk teruggedrongen. Daarnaast helpt de verworven kennis hen een baan te vinden, bijvoorbeeld in de zorg of de horeca. 

Health Promoters-ambassadeurs zoals Willem van Hanegem, Ben Wijnstekers, Olga Commandeur en Mariska van Kolck nemen al vele jaren belangeloos deel aan het event voor het goede doel. Willem van Hanegem vierde in februari zijn tachtigste verjaardag. Hij signeerde diverse boeken die voor aanzienlijke bedragen werden geveild. 

Organisator Regina Eggink: “Ik ben heel blij met de opkomst op de golfbaan en met het behaalde resultaat. Met de opbrengst kunnen we weer honderden mensen onze workshops geven op het gebied van gezondheidsvoorlichting en het belang van goede hygiëne uitleggen aan grote groepen mensen. De resultaten die we boeken in de townships zijn spectaculair.” 

Over de Health Promoters

Health Promoters is een non-profitorganisatie die helpt ziekten te voorkomen in townships en andere kwetsbare gebieden door basale gezondheidsvoorlichting te geven aan de lokale bevolking. Zij zien gezondheidsvoorlichting als een mensenrecht en als basis voor een beter leven. Health Promoters heeft activiteiten in Kayamandi, Khayelitsha, Langa en Mfulini, maar bereikt ook een groot publiek buiten deze townships. Om die reden zal de organisatie binnenkort starten in Ideals Valley en Strand. De organisatie heeft tevens een vestiging in Lesotho en zal ook daar een tweede locatie openen in het Scott Hospital.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws