Iedereen die wil sporten, moet dat kunnen doen.
Iedereen die wil sporten, moet dat kunnen doen. Foto: Foto-Ok.nl

Iedereen in Nissewaard moet kunnen sporten

Algemeen 320 keer gelezen

Spijkenisse - Vorige week donderdag gaf wethouder Hamerslag de aftrap voor het Sportakkoord II, dat officieel het lokaal akkoord sport en bewegen heet. 

Het akkoord volgt de landelijke lijn en zet zich in op een zestal onderdelen: inclusie en diversiteit; sociaal veilige sport; vitale sportaanbieders; vaardig in bewegen; ruimte voor sport en bewegen en maatschappelijke waardering van topsport. In het sportbeleid worden de gemeentelijke doelstellingen vastgelegd, het sportakkoord wordt vormgegeven vanuit de samenleving. 

Iedereen doet mee
Tijdens de bijeenkomst waren vooral sportaanbieders aanwezig, maar iedereen is welkom om initiatieven aan te dragen. Het is de bedoeling dat er vanuit het sportakkoord een netwerk opgebouwd wordt, een sportplatform dat bestaat uit sportaanbieders,  maar ook onderwijs, zorg- en welzijnspartners kunnen daarbij aansluiten. Vanuit het platform kunnen initiatieven aangedragen worden richting de gemeente, maar het platform is ook een sparringpartner voor de gemeente, zeker nu er een nieuw subsidiestelsel is voor sport. ‘Het is de bedoeling dat iedereen binnen de gemeente die wil sporten, dan moet kunnen doen. Iedereen doet mee’, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Sluit ook aan
Organisaties die aan willen sluiten bij het sportplatform, kunnen zich aanmelden via thuisinnissewaard.nl/sportakkoord Hier staan ook een uitleg over de zes hierboven genoemde pijlers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws