Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Laatste wens in vervulling met foto-expositie

Algemeen 794 keer gelezen

Spijkenisse - Frans Ripmeester zijn laatste wens is in vervulling gegaan. Gisteren opende namelijk zijn foto-expositie Little Planet in Ontmoetingscentrum Terras aan de Maas in Spijkenisse. Wethouder Jeroen Postma opende de middag.

De gebakjes en glazen champagne stonden al klaar toen tientallen mensen werden verwelkomd bij de foto-expositie met meer dan twintig imposante foto’s. Van foto’s van buitenlandse wereldsteden als Londen, Valencia en New York tot foto’s van de Nissewaardse Spijkenisserbrug, Geervliet en het Hartelkanaal. De fotograaf is ongeveer drie jaar bezig geweest om al de geselecteerde foto’s te maken. De bezoekers keken dan ook aandachtig en enthousiast in het rond. ‘De opkomst is spectaculair, ik ben er echt trots op’, aldus Frans, die trots om zich heen kijkt. De foto’s en ansichtkaarten konden ook gekocht worden. 

Wens
Met deze expositie ging de laatste wens van Frans in vervulling. De fotograaf heeft namelijk dementie en zit in het euthanasie-traject. Hij is deelnemer van de dagbesteding voor jonge mensen met dementie en heeft altijd al een passie voor fotograferen gehad. Hij wilde zijn foto’s via deze weg aan de wereld laten zien. En dat voelt geweldig, vindt Frans. ‘Zelf vind ik de foto’s natuurlijk mooi. Dat zoveel andere mensen het ook mooi vinden, betekent veel voor mij. Het voelt heel goed dat ik mijn foto’s kan delen met de rest van de wereld’, vertelde een trotse fotograaf.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws