Dankzij de gulle donaties kunnen de vrijwilligers het mooie werk voor zwanen en andere watervogels in nood blijven doen. Foto: Wil van Balen
Dankzij de gulle donaties kunnen de vrijwilligers het mooie werk voor zwanen en andere watervogels in nood blijven doen. Foto: Wil van Balen Foto: Wil van Balen

Nieuwe ambulance voor de Zwanengroep

Algemeen 703 keer gelezen

Hellevoetsluis - Als op 19 december blijkt dat je ambulance niet door de APK keuring komt, sta je als Zwanengroep mooi even met de handen in het haar. Edwin Vosselman en Rens van Goudswaard gingen niet bij de pakken neerzitten en sloegen de handen ineen om een crowdfuning te starten. En hoe, binnen vijf dagen was het bedrag binnen! Zaterdag werd de nieuwe ambulance van Zwanengroep Zuid-Holland met veel trots gepresenteerd op het land van Paling.

Zwanengroep Zuid-Holland is opgericht in 2021. Het doel is om gewonde en/of eenzame zwanen en alle andere watervogels te helpen. Ook helpen ze preventief als een situatie gevaarlijk dreigt te worden (denk aan een zwaan aan de kant van de weg). Rens van Goudswaard is een goede vriend van de Zwanengroep. “Ik werk zelf op een dierenambulance in Zeeland. Ik leerde Edwin Vosselman van de Zwanengroep kennen tijdens de vogelgriep. Hij heeft ons erg geholpen in die tijd. Sindsdien hebben we goed contact. Op de dag dat de oude ambulance afgekeurd werd, heb ik meteen samen met Edwin een crowdfunding opgezet. Dat liep hartstikke goed. Er kwamen veel donaties binnen. Er was ook één grote donatie van iemand die niet genoemd wil worden. Binnen drie weken was het geld binnen. We hebben uiteindelijk €10.000,-opgehaald.”

Edwin Vosselman is enorm blij met de nieuwe ambulance. “Op 19 december moest de oude ambulance naar de keuring. Vorig jaar moest er al een nieuwe roetfilter komen. We hadden daardoor €2200,- aan kosten. In december bleek dat er weer een nieuw roetfilter moest komen. De injectoren moesten vervangen worden. Het kwam erop neer dat we €4500,- aan kosten zouden krijgen. En dan was het nog maar de vraag of de ambulance de voorwaarden voor de roetuitstoot zou gaan halen. Er stond 350.000 kilometer op de teller, dat wordt dan een geldput. Toen moesten we dus iets anders. Ik wil vooral alle mensen bedanken die een bedrag gedoneerd hebben. Ik had er zelf een zwaar hoofd in. Het is toch een beetje minder voor iedereen in deze tijd. Als het dan zo opgepakt wordt, is dat echt geweldig. We hadden de nieuwe ambulance gekocht en dan heb je natuurlijk bestickering nodig. Toen stond er ook weer iemand op die zei, laat je auto maar hier ik doe de bestickering wel. Ik denk dat we zoveel steun krijgen omdat we mensen er heel erg bij betrekken. Via de Facebookpagina laten we constant zien waar we mee bezig zijn. Iedere actie, die we doen delen we. Als mensen zien waar je mee bezig bent zijn ze ook bereid om daar iets tegenover te stellen. Ik rijd samen met zes vrijwilligers het hele land door. We zijn het nieuwe jaar nog maar net begonnen en hebben nu al 60 meldingen ontvangen.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws