Afbeelding
Wil van Balen

Negen sollicitanten voor burgemeesterschap Voorne aan Zee

Algemeen 559 keer gelezen

Voorne aan Zee - Voor het burgemeesterschap van Voorne aan Zee hebben negen kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting op 11 juli in functie treden. 

De sollicitanten – één vrouw en acht mannen– variëren in de leeftijd van 25 tot en met 65 jaar. Van de negen sollicitanten hebben vier sollicitanten een achtergrond als (oud) wethouder of (oud) burgemeester. De overige sollicitanten komen uit het bedrijfsleven of anderszins. 

De commissaris zal de komende periode de dossiers compleet maken, onder meer door referenties op te vragen, en voert daarna gesprekken met een aantal sollicitanten. Vervolgens overlegt hij met de vertrouwenscommissie, een afvaardiging van de gemeenteraad, over zijn bevindingen. De commissaris streeft naar een breed samengestelde, hoogwaardige selectie. De vertrouwenscommissie voert vervolgens gesprekken met de geselecteerde kandidaten en doet een aanbeveling op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets. De gemeenteraad zal vervolgens twee kandidaten voordragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waarbij de raad een voorkeur aangeeft voor één van beide kandidaten. In beginsel volgt de minister de aanbeveling van de gemeente, tenzij zich bijzondere omstandigheden voordoen. 

De vacature is ontstaan nadat op 1 januari 2023 de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne verder zijn gegaan als de fusiegemeente Voorne aan Zee. Het burgemeestersambt wordt sinds 1 januari 2023 waargenomen door Peter Rehwinkel. Na overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad heeft de commissaris van de Koning de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geadviseerd om de procedure voor een nieuwe kroonbenoemde burgemeester in januari 2024 op te starten. Waarnemend burgemeester Peter Rehwinkel blijft op zijn post tot het moment dat de nieuwe kroonbenoemde burgemeester in functie treedt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws