Afbeelding
Foto: Pixabay.com

Inspectie houdt toezicht op SMC naar tweemaal fout getrokken kies

Algemeen 748 keer gelezen

Het SMC heeft vorig jaar tweemaal een calamiteitenmelding gedaan bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Beide keren betrof het dezelfde zorgverlener die bij beide meldingen een verkeerde kies had getrokken. 

De inspectie heeft de meldingen onderzocht om te zien of er sprake was van een situatie die voor de veiligheid van patiënten of het leveren van goede zorg een ernstige bedreiging kon betekenen. Uit het onderzoek bleek dat bij de eerste melding sprake was van een onjuiste inschatting van de juiste locatie en bij de tweede melding ging het fout in de time out procedure. In deze procedure wordt de ingreep besproken en daar was geen duidelijkheid geweest over welke kies er getrokken moest worden.

Er zijn verbetermaatregelen getroffen en de inspectie heeft er vertrouwen in dat er een betere samenwerking is tussen zorgverlener en assistenten. 

Er is geen sprake van een bedreiging voor de patiëntveiligheid, maar de inspectie blijft wel het toezicht vervolgen op een aantal onderwerpen, waaronder het juist uitvoeren van de time-out en het borgen van realisatie van de verbetermaatregelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws