Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Sporthelden van 2023 weer geëerd

Algemeen 1.755 keer gelezen

Spijkenisse – De sporthelden van 2023 zijn gisteravond weer in het zonnetje gezet.

In een uitverkocht Theater de Stoep, koos het publiek hun favoriet. Daarnaast koos een samengestelde jury de titels voor sportman, sportvrouw, sportploeg, coach, talent, unieke sporter van het afgelopen jaar. Daarnaast was er ook een demonstratie te zien van dansscholen uit Nissewaard en twirlvereniging TOSS. Tevens was er muziek van Jouri Wulffraat en Corleone, die Spijkenisser die in 2020 meedeed aan de Voice of Holland. Stadsdichter Natasja Bodde, heeft voor iedere genomineerden in de diverse categorieën een gepersonaliseerd gedicht gemaakt, waar ze ook een aantal van voor heef gedragen. 

De avond werd geopend door wethouder Jeroen Postma die onder meer sport onder zijn hoede heeft. Hij ging onder meer in op het thema van het jaarlijkse sportgala, dit jaar was dat Breedtesport is topsport.

Vervolgens werden de sportprijzen van het afgelopen jaar uitgereikt. Allereerst reikte jurylid Jolanda Kleij die namens de gemeente Nissewaard zitting had de prijs uit voor het talent van het jaar. Daarbij blikte zo ook terug op het eerste kindergala, dat ze die middag had gepresenteerd. De prijs voor talent van 2023 ging naar Wesley Monster. De atleet van Voorne Atletiek behaalde afgelopen jaar twee keer het hoogste schavot op het NK en behaalde ook een bronzen medaille. Hij versloeg in deze categorie Seth van der Velde (karate) en voetbalster Robine de Ridder. Vervolgens reikte Beau de Leeuw van de John Blankenstein foundation de prijs uit voor sportcoach van het afgelopen jaar. Beau sprak ook namens de foundation over gelijkheid in de sport, waar de oud-arbiter altijd voor stond. De prijs in deze categorie ging naar Sjarinno Tweeling van basketbalvereniging The Hurricanes die zijn ploeg naar de tweede klasse loodste. Hij troefde in de categorie de winnaars van vorig jaar Deborah en Dennis van Dee Move en Redouane Abed (kickboksen) af. 

De prijs voor Uniek sporter ging naar handbiker John Jongeneel. Met team Rijndam races maken zij op een ligfiets wel 1000 hoogtemeters. Andere genomineerden waren de G-voetballers van GHVV’13 en Zuidland. Jongeneel kreeg de prijs uit handen van tennisser Stefan Weeda, die ook rolstoeltennis coach is. Vervolgens werden de genomineerden voor de titel sportvrouw naar voren geroepen door presentator Misco Papac. Het was atlete Maud van Sintmaartensdijk van Rotterdam Atletiek, die uit handen van sportjournalist Alex Hordijk de prijs in ontvangst mocht nemen. Zij liet daarbij judoka Naomi van Krevel en Twirlster Nadine de Wit achter zich. De prijs voor sportteam van 2023 in Nissewaard ging naar Jayden en Chelsea van Dee Move, die zowel op de NK als de EK in de categorie Hiphop teens in de prijzen vielen. De andere genomineerden waren Youri en Mischa Fransen (kata judo) en de heren van basketbalvereniging Hurricanes. De prijs werd uitgereikt door Vincent Reimering. De inwoner van Spijkenisse is voormalig jurylid van het sportgala en jureert over de hele wereld turnwedstrijden. Hij gaat komende zomer voor de vierde keer als enig Nederlands jurylid naar de Olympische Spelen. Reden voor de organisatie om Reimering te verrassen met de Oeuvre award. 

Tenslotte ging de prijs voor sportman naar Hidde Weersma. Hij werd dit seizoen wereldkampioen Hyrox in de leeftijdscategorie tot 24 jaar. De andere genomineerden voor sportman van het jaar waren Atleet Chris Mettrop en Kickboxer Guillome Pinas. Naast dat de jury prijzen uitdeelde was er ook een publieksprijs. Deze eervolle prijs ging naar Joop Breestraat van GHVV’13. Hij laat ieder kind op zijn eigen niveau meedoen aan de hand van zijn eigen ontwikkelde oefenstof. Andere genomineerden waren Benito Pinas (boksen), Leo van der Slot (VV Spijkenisse) en Iet Klijn van het schoolschaken. Nieuw dit jaar was ook het kinder sportgala dat in de middag werd gehouden. Zo’n 400 kinderen uit groep 5 en 6 kwamen naar de stoep en kozen daar hun talent en publiekswinnaar uit de genomineerden. Die prijzen gingen naar Seth van der Velden en Iet Klijn.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws