Het was een geslaagde ochtend voor de jongeren
Het was een geslaagde ochtend voor de jongeren

Workshop Brielse Maskerade op het Bahûrim

Algemeen 347 keer gelezen

Brielle - Vorige week woensdag gaf Bram Poldervaart samen met Sander Meuldijk twee workshops over de Brielse Maskerade aan leerlingen van Bahûrim. Dit is een manier om de leerlingen kennis te laten maken met het Briels Immaterieel Erfgoed. 

Ze werden hartelijk ontvangen door Selina van der Marel-Nagtzaam, docente culturele en kunstzinnige vorming, die enthousiast is over deze workshops die goed passen binnen het kader van haar vak, CKV. De leerlingen kijken naar een video en een serie foto’s over de Maskerade. Zo krijgen ze een beeld van wat er op de avond van 5 december in de Brielse binnenstad gebeurt. Daarna gaan zij zelf aan de slag. Zij bedenken een thema dat ze op de Maskerade aan de orde zouden willen stellen en bedenken daarna hoe ze dat kunnen vormgeven. Hoe dossen ze zich uit, welke attributen nemen ze mee en welke leuzen ze schrijven op de borden. Het was een inspirerende ochtend. In kleine groepjes of alleen bedachten de leerlingen thema’s die hen aan het hart lagen. 

Interessant was dat de onderwerpen die jongeren bezighouden niet per se overeenkomen met die van ouderen. Zo bleek de gebrekkige straatverlichting bij veel leerlingen een belangrijk thema te zijn, maar ook het vape- en alcoholverbod zijn een bron van ergernis van veel leerlingen. Ze ondervinden zo dat je op de Maskerade al je ongenoegens op een ludieke manier aan de orde kunt stellen en wie weet, wordt er naar je geluisterd. De leerlingen gingen enthousiast aan de slag, met veel creativiteit en humor.

Het was een geslaagde ochtend waarop jongeren iets geleerd hebben over een oude Brielse traditie en misschien gaan sommige leerlingen zelf ook meedoen. Meer informatie over de Maskerade vind je op de webiste www.brielsemaskerade.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws