Afbeelding

Veilig in het verkeer. Doe je licht AAN

Algemeen 317 keer gelezen

Oostvoorne - Wintertijd (29 oktober tot 31 maart) vraagt om extra aandacht voor zichtbaarheid en verlichting. De gemeente Voorne aan Zee doet graag mee aan de landelijke campagne om ervoor te zorgen dat iedereen op de fiets nog beter gezien wordt.

Donderdagavond organiseerden ze een verassingsactie bij Voetbalvereniging OVV in Oostvoorne. Jeugdleden werden aangesproken bij aankomst op hun bestemming bij hun sportvereniging. Fietsers met licht kregen een duim omhoog en een glow-in-the-dark sleutelhanger. Fietsers zonder licht werden aangesproken met de vraag: ben je het vergeten of is het kapot? Met behulp van medewerkers van De Fietsfabriek Hellevoetsluis en De Engelse Fietsenmaker werd kapotte verlichting eenmalig gerepareerd op de locatie.

De komende maanden organiseren ze meerdere van deze acties bij sportverenigingen en scholen. Wethouder Peter Schop was erbij: “Fietsers moeten goed zichtbaar zijn in het verkeer zodat ze veilig op hun bestemming aankomen. We vinden het belangrijk om hen daarvan bewust van te maken.” Wethouder Schop maakte gebruik van de ANWB-mal om de tekst “Zet je licht AAN” aan te brengen op de grond bij de fietsenstalling. “Het is goed dat OVV op deze manier de leden vraagt om aandacht te hebben voor veiligheid in het verkeer. Als gemeente ondersteunen we dat graag. En we roepen andere verenigingen op om dit goede voorbeeld te volgen.”

In het donker fietsen met verlichting is een stuk veiliger. Niet alleen om dan zelf beter zichtbaar te zijn, maar ook om de weg voor je goed te kunnen zien. Het is hartstikke gevaarlijk om zonder verlichting in het donker te fietsen en daarom kost een boete 60 euro als je geen fietsverlichting hebt terwijl dat wel moet. Zorg dus goed werkenden fietsverlichting.

Campagne AAN

Vanaf oktober kun je op straat en in de media uitingen en acties tegenkomen van de campagne AAN in het donker. De actie is opgezet in nauwe samenwerking met het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland. Vanuit de aanpak Maak een punt van nul werkt het bureau met allerlei partijen aan meer verkeersveiligheid. De campagne AAN is landelijk op initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws