De Amaliaboom, een monument om 75 jaar vrijheid te vieren en symbool van ons bos werd vernield
De Amaliaboom, een monument om 75 jaar vrijheid te vieren en symbool van ons bos werd vernield

Vrijheidsbos overleefde storm, maar waanzin niet

Algemeen 99 keer gelezen

Brielle - De afgelopen tijd is er veel regen gevallen en raasde er een storm over het land. Voor het Vrijheidsbos altijd een spannende tijd, want overleeft de, vaak jonge, aanplant deze najaarsstormen?

Over het algemeen heeft het Vrijheidsbos deze stormen aardig doorstaan. Tot diepe ontsteltenis van het bestuur van Stichting Vrijheidsbos Brielle echter, heeft iemand, of hebben meerderen, het nodig geacht op diverse plaatsen vandalisme te plegen in ons mooie bos. Naast een aantal bomen van organisaties en privépersonen die in het bos een boom hebben geplant ter nagedachtenis van een dierbare of geliefde, heeft men zich ook vergrepen aan de Amaliaboom. Een monument om 75 jaar vrijheid te vieren en symbool van ons bos. Het bestuur is geschokt, verdrietig, maar vooral razend. Bij welke personen is het innerlijke kompas zo in de war? Het bestuur zal op korte termijn actie ondernemen om de Amaliaboom, maar ook de andere, te vervangen.

De Amaliaboom is een Ginko Biloba. Dit is een langzaam groeiende boom en bovenal een prijzige. Het bestuur onderzoekt momenteel de mogelijkheid deze boom te vervangen door een groter exemplaar. Mocht u willen bijdragen aan het vervangen van deze boom dan stellen zij dat zeer op prijs. U kunt daarvoor de QR code scannen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws