Afbeelding

College Nissewaard zet ondernemers in het zonnetje

Algemeen 539 keer gelezen

Op vrijdag 17 november was de Dag van de Ondernemer. Reden genoeg voor het college van b&w om extra aandacht te schenken aan de ondernemers in Nissewaard. Daarmee wil het college laten zien dat zij hun ondernemers waarderen.

Het college had een aantal ondernemers uit de dorpen van Nissewaard uitgenodigd voor een ontbijt bij Melkveebedrijf Van Leeuwen in Heenvliet, waarbij ook de wethouders Martijn Hamerslag en Chris Hottentot aansloten. De aanwezige ondernemers proberen stuk voor stuk bij te dragen aan een levende en vitale kern en zichzelf op hun eigen manier te vernieuwen. Aan de ontbijttafel zaten: Siem en Iris van Leeuwen van Melkveebedrijf Van Leeuwen uit Heenvliet, Alex Leensvaart van Rijwiel-handel Leensvaart Bike Totaal uit Heenvliet, Ad Bevaart van het nieuwe Boodschappencentrum Heenvliet, Rene Trijselaar van Radio Trijselaar uit Zuidland, Ferry en Annemiek Brinkman van Snackbar De Ring in Zuidland, Marieke Klijn-van Roon van het Mr Simons Paviljoen uit Geervliet, Marc en Janneke van Bergeijk van Landerij Bernisse en van Akkerbouwbedrijf Gebroeders van Bergeijk uit Zuidland, Ellen van de Water van Bouwbedrijf Van de Water uit Heenvliet, en Kees Klok van P. Vis bv/ Dick Klok Cultuurtechniek uit Abbenbroek. Aan tafel kwamen werd onder andere gesproken over de rol die ondernemers kunnen spelen bij de leefbaarheid en levendigheid in de gemeenschap, over duurzaam ondernemen en over de kansen die onderlinge verbinding de ondernemers biedt.

Meer dan 40 jaar

Stichting BIZ Stadscentrum Spijkenisse heeft in het kader van de Dag van de Ondernemer de prijs Beste Ondernemer BIZ Stadscentrum Spijkenisse in het leven geroepen. De BIZ-stichting organiseert deze verkiezing onder de ondernemers dit jaar voor het eerst, maar zal dat ook de komende jaren doen. Elk jaar ligt de focus op een andere categorie ondernemers. Dit jaar ligt de focus op de drie beste ondernemer die al minimaal 40 jaar actief zijn in het stadscentrum.

Rutten schoenen

Wethouder Martijn Hamerslag reikte samen met bestuurslid van de Stichting BIZ, Herbert Lieman de 1e prijs uit aan Martin en Jannie Gokke van Rutten Schoenen, sinds 1957 gevestigd in het stadscentrum van Spijkenisse. De ontvangers waren blij verrast met de waardering van het gemeentebestuur en hun collega-ondernemers: “We hebben altijd fijn samen kunnen ondernemen in het stadscentrum. Naast deze prijs die door collega-ondernemers is toegekend is de waardering die je krijgt van klanten het mooiste wat je kan meemaken. We zijn blij en trots dat we nu met de opvolging die klaar staat binnen de familie, de klanten ook de komende jaren kunnen blijven bedienen.”

Restaurant De Krom

Erik van Doorn is eigenaar van restaurant De Krom (2e prijs). Dit restaurant en snackbar is sinds 1928 gevestigd in het stadscentrum van Spijkenisse. “Al jarenlang ondernemen wij met veel plezier in het stadscentrum van Spijkenisse”, geeft Eric van Doorn aan. De 2e prijs en daarmee de waardering vanuit de ondernemers binnen het stadscentrum ontroert hem en geeft motivatie om nog jaren door te gaan: “En dat gaan we dan ook zeker doen.”  

Schoenmaker en sleutelservice Warning

De heer Pham is de eigenaar van schoenmaker en sleutelservice Warning (3e prijs), een bedrijf dat al sinds 1938 aanwezig is in het stadscentrum van Spijkenisse. Ook hij was verguld met het bezoek van wethouder Hamerslag en bestuurslid Lieman: “Ik voel in Spijkenisse de waardering en van mijn vaste klanten moet ik tot aan mijn pensioen doorgaan. Dat ben ik dan ook zeker van plan, ik ga nog minimaal 20 jaar door,” geeft de heer Pham enthousiast aan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie