Afbeelding
Afb. Rijkswaterstaat

Botlekweg vier weken afgesloten

Algemeen 4.772 keer gelezen

Van maandag 13 november tot en met vrijdag 8 december is de Botlekweg afgesloten voor auto- en vrachtverkeer tussen de Trentweg en de Droespolderweg. (Brom)fietsers en bussen van het openbaar vervoer van EBS worden langs de afgesloten weg geleid. Verkeer wordt omgeleid, de route wordt met gele borden aangegeven.                 

Herstel Botlekweg
Tijdens de afsluiting herstellen we de Botlekweg. Eerder dit jaar hebben we het kruispunt van de Droespolderweg en de Botlekweg al verlegd. We passen nu de Botlekweg aan deze nieuwe situatie aan,   herstellen het asfalt van de weg en het fietspad en vernieuwen de vluchtheuvels. We leggen ook de fietsoversteek van de Botlekweg naar de Binnendijk opnieuw aan en plaatsen verkeerslichten. De werkzaamheden voeren we overdag uit tussen 7.00 uur en 19.00 uur. De werkzaamheden kunnen hoorbaar zijn in de omgeving.

Afsluiting
Om het werk veilig uit te kunnen voeren, is de Botlekweg tussen de Trentweg en de Droespolderweg afgesloten van maandag 13 november 07.00 uur tot vrijdag 8 december 19.00 uur.

Omleidingen
Auto- en vrachtverkeer kan niet via afrit 14 van de A15 of vanaf de kruising Trentweg/Botlekweg naar Rozenburg en de bedrijven aan de Binnendijk en de Prof Gerbrandyweg:

Verkeer op de A15 uit de richting van Rotterdam wordt omgeleid via afrit 13 Rozenburg en de Droespolderweg.
Verkeer op de A15 uit de richting van Maasvlakte wordt omgeleid via afrit 12 Brielle, Calandbrug en Droespolderweg.
Verkeer op de N57 van Voorne-Putten wordt omgeleid via de Calandbrug en de Droespolderweg.
Vanaf de Trentweg wordt verkeer omgeleid via de Theemsweg, Rozenburgse Sluis, Calandbrug en Droespolderweg.
Verkeer vanuit Rozenburg wordt omgeleid via de Droespolderweg en oprit 13.

(Brom)fiets, openbaar vervoer en hulpdiensten langs het werk
Tijdens de werkzaamheden zorgen we ervoor dat (brom)fietsers langs het werkterrein kunnen rijden. Afhankelijk van de werkzaamheden is het fietspad langs de Botlekweg open of worden (brom)fietsers over een vrije rijbaan van de Botlekweg geleid. We vragen (brom)fietsers om alert te zijn en aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen.

De bussen van EBS worden tijdens de werkzaamheden langs het werk geleid. De dienstregeling hoeft hierdoor niet te worden aangepast. Ook de hulpdiensten kunnen altijd het werk passeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws