Helinium heeft buitenlandse gasten uit tal van Europese landen op bezoek in het kader van een uitwisselingsprogramma.
Helinium heeft buitenlandse gasten uit tal van Europese landen op bezoek in het kader van een uitwisselingsprogramma. Foto: Wil van Balen

Helinium even middelpunt van Europa

Algemeen 874 keer gelezen

Hellevoetsluis - Helinium vindt het belangrijk dat haar leerlingen een open houding hebben, de wereld verkennen en openstaan voor andere ideeën en inzichten. Daarom heeft de school al jaren een bruisend internationaliseringsprogramma. 

Leerlingen werken aan wereldburgerschap in de lessen en zij kunnen zich opgeven voor uitwisselingsprogramma’s die worden betaald met Europese Erasmus+ subsidies. Deze leerlingen gaan op bezoek bij een leeftijdsgenootje op een partnerschool van Helinium in het buitenland. Dit leeftijdsgenootje komt ook naar Helinium. Deze week heeft Helinium groot bezoek: leerlingen en docenten uit Denemarken, Roemenië, Tsjechië, Turkije, Polen, Noorwegen en Spanje. Gasten uit zo’n groot aantal landen heeft Helinium niet eerder ontvangen. Heel even lijkt Helinium het middelpunt van Europa. De buitenlandse leerlingen werken samen met leerlingen uit onze VMBO en MAVO afdeling aan cultuur, technologie en kunst. Ze hebben een vol programma met verschillende workshops. Zo gaan er leerlingen een Tiny House ontwerpen en andere leerlingen leren lassen bij het vak Produceren, Installeren en Energie (PIE). Zij gaan een laspoppetje maken. De week wordt vrijdag afgesloten met een Europese kunsttentoonstelling in de aula, waar alle landen in een kraampje voorbeelden van lokale kunst laten zien. Het belangrijkste doel is dat de leerlingen veel nieuwe vrienden maken, dat ze daarnaast oefenen met hun sociale vaardigheden en inhoudelijk veel leren.

Dit schooljaar krijgen de leerlingen in klas 3 een uitnodiging om zich ook op te geven voor een uitwisselingsproject. Sowieso worden de partnerscholen in Duitsland en Frankrijk weer bezocht. 

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws