Afbeelding
Foto: pixabay.com

Plannen verduurzaming Geervliet, Heenvliet en Abbenbroek

Algemeen 883 keer gelezen

Nissewaard - In het Klimaatakkoord is landelijk afgesproken dat de gebouwde omgeving (woningen en gebouwen) in 2050 aardgasvrij moet zijn. Dat betekent dat de gebouwde omgeving dan niet meer verwarmd wordt met aardgas, maar met duurzame alternatieven. In de gemeente Nissewaard wordt er daarom gewerkt aan verschillende plannen om bij te dragen aan dit doel. Het komende jaar wordt er door de gemeente gewerkt aan een plan voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving in dorpskernen Heenvliet, Geervliet en Abbenbroek.

De gemeente ziet het als haar taak om onder andere bewoners van koop- of huurwoningen, vastgoedeigenaren, woningcorporaties en VvE’s zo goed mogelijk op weg te helpen om te verduurzamen. Dat doet de gemeente door samen met deze betrokkenen een plan op te stellen per wijk, buurt of dorpskern. Zo worden alle betrokkenen stap voor stap voorbereid op een aardgasvrij 2050.

Een plan voor Geervliet, Heenvliet en Abbenbroek
In april 2023 is een eerste plan vastgesteld voor de verduurzaming van de wijken Akkers-Centrum, Vogelenzang-Zuid en De Hoek. In dit plan staat onder andere hoe bewoners aan de slag kunnen met het verduurzamen van hun woning en welke ondersteuning zij daarbij van de gemeente kunnen verwachten. Het komende jaar wordt er gewerkt aan een plan voor drie dorpskernen: Geervliet, Heenvliet en Abbenbroek. In deze dorpskernen gaat de gemeente in gesprek over de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Zo wordt er onder andere gekeken naar hoe de monumentale panden te verduurzamen zijn.

In gesprek

De gemeente zoekt actief de samenwerking met de betrokkenen om in beeld te brengen wat er nodig is om de gebouwde omgeving in de drie dorpskernen de komende jaren te verduurzamen. Bewoners uit de dorpskernen hebben een brief ontvangen en zullen dit jaar nog worden uitgenodigd voor een eerste bijeenkomst over dit onderwerp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws