Het boekje is te koop bij boekhandel Hoofdstuk Een in Brielle
Het boekje is te koop bij boekhandel Hoofdstuk Een in Brielle

Ruim zeven eeuwen ouderenzorg op Voorne

Algemeen 970 keer gelezen

Brielle - Het boekje ‘Fundament met toekomst” over ruim zeven eeuwen zorg op Voorne - Catharina thuis op Voorne, is een uitgave van de Stichting Vrienden van het Catharina Gasthuis en verkrijgbaar bij Boekhandel Hoofdstuk 1 aan de Nobelstraat 16 in Brielle.

De Stichting is opgericht in 1999 in het kader van het welzijn van de bewoners van het Catharina Gasthuis in Brielle. 

Naast dat zij invulling geven aan het welzijn van de bewoners middels het organiseren van diverse activiteiten in het Gasthuis als ook in Het Prinsenkwartier, dragen zij de Catharina Stichting een warm hart toe.

Met het uitgeven van dit boekje vragen zij aandacht voor de geschiedenis van de Catharina Stichting, thans Catharina thuis op Voorne. Een geschiedenis die 730 jaar teruggaat naar 1293 het jaar van het ontstaan van het Brielse Gasthuis.

Door de jaren heen breidde de Stichting zich uit met o.a. de Leemgaarde in Oostvoorne en later de Bollaarshoeve in Oostvoorne en de Swinshoek in Rockanje. 

Het boekje “Fundament met toekomst” is een geactualiseerde heruitgave en ligt nu dus op de toonbank bij Boekhandel Hoofdstuk 1 aan de Nobelstraat in Brielle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws