Het slotconcert van Shirma Rouse op vrijdagavond (Foto: Niels Braal)
Het slotconcert van Shirma Rouse op vrijdagavond (Foto: Niels Braal) Niels Braal

Zonnig JUMBO Bigband festival een succes!

Algemeen 501 keer gelezen

Brielle - De 20e jubileumeditie van het Bigband festival was weer een enorm succes. De Brielse binnenstad stroomde vol met veel bezoekers die uiteraard genoten van bigband-muziek.

Twee dagen was het swingen geblazen op de Markt in de Brielse binnenstad! Het was beide dagen bomvol op de Markt en naast de muziek is er ook genoten van het heerlijke weer! Er was grote belangstelling voor de slotconcerten van Shirma Rouse met Jan van Duikeren’s Fingerprint op vrijdagavond en de New Cool Collective Big Band op zaterdagavond en natuurlijk de toffe lokale Big Bands. 

Als organisatie, waren ze supertrots dat ze weer 5 bigbands konden presenteren, t.w. Delta Swing Band, Big Band Libertatis, Q Big Band, Sea Sound Bigband en Big Fun Band. Ze lieten zich van hun beste kant horen en de bezoekers kregen een gevarieerd luisterprogramma aangeboden. Van grote componisten en arrangeurs werden bekende en minder bekende melodieën gespeeld. Het slotconcert op vrijdagavond van Shirma Rouse met Jan van Duikeren’s Fingerprint zorgde voor een kleurrijke afsluiting vol spektakel! Het festival werd zaterdagavond afgesloten met de New Cool Collective Big Band. De New Cool Collective combineert jazz, dance, latin, salsa en afrobeat en die combinatie zorgde voor een avond vol energie, passie en muzikaliteit.

‘Ik vond het een mooi zonnig weekend en de verrassende programmering, fijne locatie en vele sponsors die dit extra programma mogelijk hebben gemaakt geven het JUMBO BigBand Festival een allure waar we erg trots op mogen zijn’, aldus Cynthia Dekker, directeur van de Stichting Kunst en Cultuur Brielle. Het festival is inmiddels niet meer weg te denken op de Brielse evenementenkalender. Rob Catlender, organisator van het JUMBO BigBand Festival: ‘Het waren 2 prachtige dagen met 2 geweldige slotconcerten! Ik sprak met een aantal bezoekers en ze waren allemaal vol lof.’ En of het zo moest zijn, de regen bleef heel lang uit. Catlender: ‘Net toen de New Cool Collective bijna stopte, vielen pas de eerste druppels.  Al met al een prachtig weekend waar ik met trots op terugkijk!’

Afbeelding

Het laatste nieuws