Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

De beste tuin 2023 bij volkstuinvereniging Ons Streven

Algemeen 596 keer gelezen

Spijkenisse - Zoals ieder jaar vond er deze zaterdag een eindejaarsfeest plaats bij de volkstuinvereniging Ons Streven. Wethouder Martijn Hamerslag reikte deze feestelijke dag prijzen uit voor de drie beste tuinen van 2023.

Tientallen mensen van jong tot oud kwamen samen tijdens het eindejaarsfeest van de volkstuinvereniging Ons Streven in Spijkenisse. Met verschillende pompoenen, ballonnen, vlaggetjes en een pompoenwedstrijd kwamen de bezoekers al in een ware herfstsfeer, terwijl de zon nog volop scheen. Het thema van het feest was saamhorigheid. En die saamhorigheid werd zeker gevoeld door de vrolijke bezoekers. Met 129 tuinen en een oprichting in 1918 is de volkstuinvereniging Ons Streven de grootste en op een na oudste volkstuinvereniging van onze gemeente. 

Saamhorigheid
Diverse nationaliteiten en culturen komen samen op de vereniging. Dit was ook terug te zien in de hapjes op het feest: iedereen nam zelfgemaakte lekkernijen mee. Van een Kaapverdiaans bonengerecht tot allerlei salades en soto soep. Dit seizoen werd natuurlijk niet afgesloten zonder een prijsuitreiking. Tijdens het uitzoeken van dé beste tuin van 2023 werd er gekeken naar het onkruid, de variatie aan groenten en fruit én natuurlijk de netheid van de tuin. De trotse winnaar is Maarten de Bruijn. Luid applaus klonk door de tuinen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Het laatste nieuws