Afbeelding
Foto: Jac Ketting

Lokaal en duurzaam inkopen

Algemeen 947 keer gelezen

Spijkenisse – Gistermiddag ondertekende wethouder Martijn Hamerslag namens de gemeente Nissewaard samen met de Ondernemersvereniging Nissewaard en de Stichting BIZ Halfweg-Molenwatering het convenant ‘lokaal en duurzaam inkopen’.

Dat je als gemeente meer opdrachten bij de eigen plaatselijke ondernemers wil uitzetten is eigenlijk vanzelfsprekend. Zo stond dit voornemen al in het collegeprogramma. Ambtenaren hielden zich hier dan ook mee bezig maar zagen dat dit in praktijk te weinig gebeurde. 

Dat kon beter, vond men. Uit nader onderzoek bleek dat er vooral te weinig kennis was, onduidelijk wat men zoal te bieden had. Daarop werd er een leertraject gestart met medewerkers van de gemeente Nissewaard en de plaatselijke ondernemers. In vier sessies met onderwerpen zoals facilitaire bedrijfsvoering, openbare ruimte en vastgoed leerde men elkaar en elkaars mogelijkheden beter kennen. 

Met de gezamenlijke ondertekening van deze overeenkomst is men er natuurlijk nog niet. Wel is er een verdieping in kennis tot stand gekomen waardoor kansen in de toekomst beter benut kunnen worden.

Nog meer samenwerking en een breder inzicht wordt daarbij mogelijk. Dat kan ertoe leiden dat men op andere terreinen zoals veiligheid en bereikbaarheid ook meer voor elkaar kan gaan betekenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie