Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Briljanten huwelijksjubileum voor Jenny en Dook

Algemeen 646 keer gelezen

Spijkenisse -  Afgelopen 29 mei vierden het echtpaar De Wit uit Spijkenisse hun 65-jarige huwelijksdag. Mevrouw Jenny en meneer Dook de Wit. Vanwege deze mijlpaal kreeg het echtpaar Burgermeester Foort van Oosten op koffiebezoek. Daarnaast ontving het paar een brief met felicitaties van de Commissaris van de Koning uit Den Haag. 

Het echtpaar woont al zo’n 39 jaar in Spijkenisse en zij wonen nog steeds zelfstandig. `Het geheim van een goed huwelijk, is eigenlijk dat het vanzelf moet gaan. En zo gaat dat bij ons al vanaf het begin. Als vanzelf’, legt Jenny uit. Dook is 89 jaar en zit vol met verhalen over zijn huwelijk, zijn werk in de haven en als elektricien. Maar vooral zijn belevenissen door de jaren heen. Jenny is 85 jaar en kijkt met veel plezier terug op haar baantjes, die ze in de loop van tijd heeft mogen vervullen. Met veel genoegen vertelt ze over de tijd dat ze in een winkel werkte. Met drie kinderen, een zoon en twee dochters en vijf kleinkinderen voelen Jenny en Dook zich rijk gezegend. 

Camping 
Jarenlang heeft het echtpaar een chalet gehad op een camping in het Brabantse Oosterhout. Een lange tijd hebben ze hier zelf permanent gewoond, maar doordat de camping verplaatst werd naar een andere locatie en met name Jenny kon hier niet wennen, is het stel weer teruggekomen naar Spijkenisse. De kinderen van Jenny en Dook willen hun ouders ontlasten in het vieren van dit jubileum en zijn druk met het organiseren van een familiefeest in de vakantiebungalow van één van de kinderen in Oostvoorne. Hier kijkt het briljante echtpaar enorm naar uit.

Kermis
Op de kermis aan de Kruiskade in Rotterdam, was de eerste ontmoeting tussen Jenny en Dook. Beiden zijn in Rotterdam geboren en getogen. Dook was net terug van het vervullen van zijn militaire dienstplicht en was samen met een vriend op deze bewuste kermis, net als Jenny. Toen Jenny alleen op de fiets naar huis fietste, liet Dook zijn vriend achter en besloot Jenny achterna te fietsen en heeft haar toen thuisgebracht. Dook vond het maar niks dat dit mooie meisje alleen naar huis moest fietsen over straat. Toen Dook 24 jaar was en Jenny 20 jaar, zijn ze getrouwd en vieren ze nu hun 65-jarige huwelijksdag. 

Het laatste nieuws