Het Helvoets Dameskoor geeft sinds lange tijd weer een concert met oude en nieuwe nummers.
Het Helvoets Dameskoor geeft sinds lange tijd weer een concert met oude en nieuwe nummers.

Voorjaarsconcert van Helvoets Dameskoor in de Petrakerk

Algemeen 579 keer gelezen

Hellevoetsluis - De leden van het Helvoets Dameskoor zijn blij dat na een aantal jaren, waarin door allerlei omstandigheden geen uitvoeringen konden worden gegeven, er op zondagmiddag 4 juni in de Petrakerk in Hellevoetsluis weer een concert van het koor is.

Nieuwe dirigent
Het koor staat sinds 2 maart onder leiding van dirigent Katarina Banusic. Geboren in Bosnie en Herzegovina begon zij al op 9-jarige leeftijd dwarsfluit te spelen en heeft zij daarna de opleiding voor fluitdocent gevolgd aan de Hogere Muziekschool te Zenica en in Nederland gestudeerd bij prof. Jo Hagen aan het Rotterdams Conservatorium. Sinds 1993 woont en werkt Katarina in Spijkenisse waar zij dwarsfluit en blokfluit docente is bij Centrum voor de Kunsten.

Onder haar leiding heeft het koor de afgelopen weken hard gewerkt om een goed resultaat neer te kunnen zetten. De dames zien het optreden in de Petrakerk (Cornelis van Kleiburgstraat 4) dan ook met vertrouwen tegemoet. U hoort bekende nummers maar ook een paar nieuwe zoals het prachtige  ’Morning has Broken’ van Cat Stevens. Naast het eigen optreden verwelkomt het koor ook Vocaal Ensemble Musica Cordis, Fluitiste Nicole de Vette en vaste begeleider op piano Marcel van Gameren.

Kaarten verkrijgbaar
De aanvang van het concert is om 14.30, zaal open vanaf 14.00 uur. De kaarten kosten € 5 incl. 1 consumptie en zijn vanaf heden verkrijgbaar via de leden, maar ook telefonisch te bestellen: 06- 300 468 70 (Hannie de Swart) of per e-mail te reserveren via ons secretariaat: secr.helvoetsdameskoor@gmail.com.

Het laatste nieuws