Nacompetitie voor Spijkenisse

Algemeen 511 keer gelezen

Spijkenisse heeft op de laatste speeldag in de Vierde Divisie een plek in de nacompetitie weten te bemachtigen. De groen-witten maakten het nog wel heel spannend, maar wonnen met 4-3 van ODIN’59.

De wedstrijd werd gespeeld op veld 6 omdat het hoofdveld van Jaap Riedijk door de gemeente al was omgeploegd voor groot onderhoud. Spijkenisse begon op dit “bij-veld” uitstekend aan de wedstrijd, want na acht minuten opende Daan Bourgonje de score. Hij stifte de bal vanuit de rechterhoek in de uiterste linker-kruising. ODIN’59-doelman Antoine Vagevuur kon niets anders dan verbouwereerd toekijken.

ODIN’59 kwam na deze goal iets beter in het spel, werd ook gevaarlijk van dichtbij, maar Ragip Ozrak redde zijn ploeg, zoals zo vaak dit seizoen, met een uitstekende redding. Na ruim een half uur verdubbelde Spijkenisse de voorsprong: Alessandro Franzoso maakte zijn eerste doelpunt van dit seizoen na een geweldige solo-actie. Een minuut later zorgde concentratiegebrek voor een snelle aansluitingstreffer van Niels Jager.

Vlak voor rust kopte Bradley Tuinfort Spijkenisse naar 3-1. Een voorzet van Jawad Bellahsan werd door de aanvalller uitstekend binnengekopt.

In minuut 53 leek Spijkenisse het duel in het slot te gooien: Opnieuw was het Bradley Tuinfort die met een kopbal het doel vond. Tuinfort was het eindstation van een heerlijke Spijkenisse-aanval: Bellahsan gaf een voorzet, Xander Buitenhek kopte de bal door en Tuinfort mocht het laatste zetje geven.

Maar Spijkenisse zou Spijkenisse niet zijn als het niet alsnog enorm spannend werd. Twintig minuten voor tijd maakte Mart Willemse er 4-2 van en vijf minuten voor tijd werd het 4-3 door Ayrton Doll. Luttele seconden na deze treffer leek het zelfs 4-4 te worden, maar Morris de Hoog kreeg het voor elkaar om met een uiterste krachtsinspanning het leer van de lijn te halen.

Het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Franklin Berg kwam als geroepen en een zucht van verlichting was hoorbaar.

Spijkenisse is met deze overwinning op de 13e plek geëindigd in de Vierde Divisie. WNC eindigt door de 7-1 nederlaag bij Kloetinge op de 14e plek. Jodan Boys is 15e geworden en daarmee gedegradeerd naar de Eerste Klasse.

Spijkenisse speelt op zaterdag 3 juni een thuiswedstrijd tegen de winnaar van Broekster Boys Damwoude tegen Winsum. Die wedstrijd wordt vanavond gespeeld.