De bal ging feilloos in het doel.
De bal ging feilloos in het doel. Foto: Ger den Reijer

Wethouder Daan van Orselen opent miniveld HC Voorne

Algemeen 404 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vanaf 2019 zijn de velden van HC Voorne vernieuwd en stond de aanleg van een miniveld al op de planning. Men kwam toen op het idee om het miniveld breder inzetbaar te maken binnen de vereniging. Zondag 21 mei was het Super Sunday bij HC Voorne en wethouder Daan van Orselen was naar het sportpark gekomen om daarvan getuige te zijn. 

Voorzitter Edriz Slater verwelkomde de wethouder in het clubgebouw en vertelde enthousiast welke activiteiten HC Voorne organiseert naast de wedstrijden. “Vandaag is het Super Sunday, dan spelen alle teams thuis. We organiseren op zo’n dag van alles rond de velden. Ons familietoernooi eerder deze week was met 18 teams volledig bezet. Traditie is, dat het winnende team de volgende editie organiseert.” Cornelis Trommel is naast trainer ook accommodatiebeheerder en hij legde aan de wethouder uit welke over velden HC Voorne beschikt. “HC Voorne beschikt over een volledig waterveld, een semi-waterveld en een zand ingestrooid veld. Het verschil tussen de velden is met name in de snelheid waarmee de bal rolt en de mate van stuiten (bouncen). Vanaf dit jaar hebben we een uniek miniveld en voor het winterseizoen wordt eigen hockeydome over de velden geplaatst. We gaan duurzaam met het water om, het overbodig gesproeide water wordt opgevangen in bassins – net als regenwater – en vervolgens hergebruikt.“ De wethouder oppert het idee om binnen Voorne aan Zee een topsportomgeving te creëren voor jeugdige sporters. “Hoe mooi zou het zijn als er over een paar jaar internationals rondlopen die afkomstig zijn uit Voorne aan Zee?”. Cornelis haakt hierop in door te vertellen over oud-hockey international Caroline van Nieuwenhuijze. “Zij staat onze trainers met raad en daad bij, je kunt altijd bij haar terecht. Dat is echt een unieke kwaliteit die HC Voorne in huis heeft.”

Uniek in de regio
Het nieuwe miniveld mag uniek in de regio genoemd worden. Op het veld staan voetstappen getekend, precies de stappen die je moet maken om een goede sleeppush strafcorner te nemen. Cornelis: “Tijdens iedere training wordt er gebruik gemaakt van het miniveld. Zo leren jonge leden al heel snel de beginselen van de sleeppush en brengen we de kwaliteit omhoog.” Vervolgens was het tijd om het miniveld officieel te openen. De wethouder ontkwam er niet aan om de stick ter hand te nemen. Geholpen door de voetstappen op het miniveld pushte Daan van Orselen de bal feilloos in het doel en was het miniveld officieel geopend.

Jeugdleden gevraagd
Bij HC Voorne is ruimte voor wel 1000 leden. Dat aantal is nog niet bereikt en de vereniging zoekt dan ook naarstig naar jeugdleden. “Vooral jongens nodigen we uit om eens te komen kijken. De verhouding jongens/meisjes is scheef te noemen. Dat is leuk voor de jongens die naar onze feestjes komen, maar we krijgen er graag jongens als lid bij” glimlacht Cornelis. “We hebben een prachtig kennismakingspakket, voor 49 euro kun je komen trainen en rondkijken op onze vereniging. Dit is een 10-weekse cursus waarin kinderen tussen 4 en 12 jaar kennis kunnen maken met de sport. Deze hockeyschool is een laagdrempelige manier om te bepalen of hockey iets voor jou is. Na de cursus heb je een goed beeld van de sport en de vereniging en kun je bepalen of je lid wilt worden.”

Voorne aan Zee
De wethouder is blij dat zo veel mensen betrokken zijn bij HC Voorne en maakt gelijk een verwijzing naar andere verenigingen. “Onze verenigingen en de talloze vrijwilligers zetten zich in voor onze omgeving en de inwoners van Voorne aan Zee. Die inzet is van onschatbare waarde. Of het nu om sport gaat, evenementen of vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de medemens, mensen bijvoorbeeld die met hart en ziel onze cultuur en natuur behouden en verfraaien. Die saamhorigheid om voor elkaar te zorgen, naar elkaar om te kijken en er samen iets moois van te maken, dat is precies waarvoor ikzelf en de gemeente Voorne aan Zee voor staat.”

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws