Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Buurtpreventie vanaf nu nog overzichtelijker

Algemeen 568 keer gelezen

Spijkenisse - Vanaf deze week gaan de buurtpreventielopers in Nissewaard officieel over op het aanmelden bij de politie met de live locatie via WhatsApp. Hierdoor kan de politie gerichter inzetten als er iets gebeurt op locatie. Wethouder Mijnans kwam deze nieuwe ontwikkeling bekijken op het politiebureau in Spijkenisse.

Voorheen moesten de buurtpreventielopers zich aanmelden door het sturen van een berichtje op WhatsApp. Sinds gisteren gaat dit anders: door het delen van een live locatie, kan de politie op een groot scherm zien waar alle lopers die zich aanmelden lopen en op welk moment. Door het sturen van een berichtje wist de politie niet waar de lopers in de wijk waren. Vanaf nu kan dit wel en zo kan de politie hulp inroepen van de lopers als zij bij een incident in de buurt zijn of kan zij de lopers juist adviseren om naar huis te gaan.

Ogen en oren
De buurtpreventie is al achttien jaar actief binnen de gemeente. Deze lopers zijn de ogen en oren van hun eigen wijk: zij constateren als eerste verdachte of niet kloppende situaties in hun wijk. De lopers, inmiddels wel 150 vrijwilligers in Nissewaard, hebben allemaal een VOG en krijgen bij het aanmelden een training aangeboden. Nissewaard heeft op dit moment veertien wijken waar de buurtpreventie actief is. De lopers maken een melding bij verdachte situaties: van een losliggende stoeptegel tot een verdacht persoon. Dit doen zij in tweetallen. Zo houden zij toezicht in de wijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie