Afbeelding
Still uit video Stan Wanders

Nieuwe Waterweg langer gestremd voor scheepvaart

Algemeen 744 keer gelezen

Gisteren is het eerste tunneldeel van de Maasdeltatunnel succesvol afgezonken. Het tunneldeel ligt op de juiste locatie. De tunnel is onderdeel van de Blankenburgverbinding. Door lekkage bij het kopschot, dit is het deel waar over twee weken het tweede tunneldeel aan gekoppeld moet worden, is helaas kortsluiting ontstaan waardoor de pompen niet werken. Rijkswaterstaat werkt aan een oplossing om het werk af te kunnen maken. Voor de scheepvaart op het Scheur (de Nieuwe Waterweg) betekent dit verlenging van de hinder. De stremming van de waterweg duurt in ieder geval tot vanmiddag 16.00 uur. 

Op dit moment werkt Rijkswaterstaat aan het leggen van extra leidingen en extra pompen om water uit het tunneldeel te kunnen pompen. Door deze omstandigheden kan de vaarweg nog niet worden opengesteld voor het de scheepvaartverkeer.

Update: Duikers zijn hard aan het werk om de lekkage te dichten. Een deel van de lekkage hebben zij al kunnen dichten, maar er is helaas meer tijd voor nodig. Voor de scheepvaart op het Scheur (de Nieuwe Waterweg) betekent dit een langere stremming tot zondag 2 april 07.00 uur.

Naast het werk door de duikers, worden extra leidingen aangelegd en extra pompen geplaatst om water uit het tunneldeel te kunnen pompen. 

Rijkswaterstaat werkt samen met bouwcombinatie BAAK om het werk zo snel mogelijk af te kunnen maken, zodat de vaarweg weer kan worden vrijgegeven. Maasvlakte en Europoort zijn wel voor de scheepvaart bereikbaar.